Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: A globalisták mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem

2022. augusztus 4., csütörtök 20:39 | aznap frissítve

Orbán Viktor Dallasban, a világ legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) mondott beszédében többek között a szuverenitásról, a liberálisokról, Soros Györgyről, a globalistákról, a keresztényekről és 2024-ről is megosztotta gondolatait.

„Fantasztikus itt lenni Texasban, a nagyszerű Amerikai Egyesült Államok magányos csillag államában” – kezdte beszédét Orbán Viktor. A magyar kormányfő azzal folytatta, hogy a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték Amerikának ezen a táján, így van bennünk valami közös.

Magyarország Európa magányos csillag állama.

Orbán Viktor hozzátette: mi, magyarok a függetlenségért, a szuverenitásért harcoltunk az elmúlt ötszáz évben, harcoltunk a kereszténységért, a kereszténydemokráciáért, és ezt a harcot a mai napig folytatjuk. Ferenc pápa egyszer azt mondta a kormányfőnek, hogy a magyar a hivatalos nyelv a Mennyországban, mert egy örökkévalóság megtanulni.

Régi vágású szabadságharcos vagyok, én vagyok a leghosszabb ideje miniszterelnöki pozícióban lévő vezető, ötgyermekes családapa. A szabadság földjén beszélhetek most, ott, ahol a szabadság fényesebben ragyog, mint bárhol máshol

– fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor hozzátette: az Egyesült Államok legkiválóbb konzervatívai akarnak előadást hallani tőle. „A meghívásommal sok embert sikerült összezavarniuk” – mondta, utalva a szervezőkre, és már látja a sajtóban megjelenő címeket, miszerint Putyin trójai falova tartott beszédet.

Leszögezte, hogy tisztelik az Egyesült Államok kormányát, „mi vendégek vagyunk itt”. Azzal folytatta, hogy ideológiai nyomás alá helyezték a kormányt, „a szabad világ vezető hatalma arra akart kényszeríteni minket, hogy megváltoztassuk az Alaptörvényünket” – utalt az Obama-adminisztrációra.

Ez fájdalmas volt nekünk. Azóta is gyűlölnek minket a progresszív liberálisok, nem akarták, hogy itt legyek, és beszédet mondjak Önöknek, mert én itt arról fogok beszélni, hogy össze kell fognunk.

A kormányfő arról is beszélt, hogy a kommunistákat nehéz megverni, feltámadtak hamvaikból, és összefogtak a liberálisokkal.

Egy keresztény nem lehet rasszista

Orbán Viktor kijelentette: „2010 óta folyamatosan nyerünk, nyerünk és nyerünk”, legutóbb Donald Trump támogatásával, amiért hálásak. Annyi győzelmet arattak, hogy „az ember csak vakarja a fejét”, a győzelem napi rutinná vált számukra, de ismerik a régi mondást: „A tegnapi győzelem nem nyeri meg a mai meccset”. 16 évet töltött ellenzékben, 16 évet miniszterelnökként, megtanulta, hogy a feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztes pedig sosem adja fel.

A hazánk mellett kell állnunk akkor is, ha jól, akkor is, ha rosszul mennek a dolgok.

A miniszterelnök kifejtette: azért van itt, hogy elmondja, miként tették az értékeiket sikeressé és fősodratúvá Magyarországon. A sikertörténetük kulcsa, hogy amikor harcolnak, akkor 100 százalékot beleadnak, az igazat mondják, és kiállnak igazukért.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az ember nem nyerhet félszívű lagymatag módon. Az első és legfontosabb, hogy bízniuk kell zsidó-keresztény tanításaikban, ezek segítenek dönteni abban, mely cselekedetek helyesek, és melyek nem. Kitért arra is, hogy az embereket a saját képmására teremtette Isten, ezért elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzanak: migráció, gender, civilizációk összecsapása.

Ne aggódjanak, egy keresztény ember nem lehet rasszista.

Kiemelte: sose habozzanak keményen ellenszegülni ellenfeleiknek ezekben a kérdésekben, „a keresztény értékek megvédenek bennünket attól, hogy túl messzire menjünk”.

Orbán Viktor elmondta, hogy az embernek ismernie kell a korlátait, a baloldal viszont nem ismer korlátokat, a progresszívok megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, olyan határt lépnek át, amit sosem lenne szabad átlépni.

George Soros, Magyarországon Gyuri bácsi

Orbán Viktor világossá tette, hogy a legújabb kori történelem során a leggonoszabb dolgok olyan emberekhez kötődnek, akik gyűlölték a kereszténységet. „Ne féljenek nevén nevezni az ellenséget” – jelentette ki, és megemlítette Soros Györgyöt.

George Soros, Magyarországon mi csak úgy hívjuk, Gyuri bácsi. A leggazdagabb és az egyik legtehetségesebb magyar világon, de legyenek óvatosak a tehetséges magyarokkal.

Soros Györgyöt az ellenfelének nevezte, és elmondta: jól ismeri, ő nem hisz semmiben, amit a kormány tesz, és egy egész hadsereg áll a szolgálatában. Azt gondolja, hogy a mindannyiunk számára kedves értékek vezettek a XX. századi borzalmakhoz, de Orbán Viktor szerint pont az ellenkezője az igaz, az értékeink mentenek meg a történelem hibáitól, a nácizmus és a kommunizmus borzalmai azért történhettek meg, mert a kontinentális Európa néhány állama feladta keresztény értékeit, a mai progresszívok ugyanezt tervezik, posztnyugati világot akarnak létrehozni.

 Orbán Viktor egyértelművé tette: ahhoz, hogy az ember győzzön, nem elég harcolni.

A harc mikéntjét is tudni kell, nem számíthatsz győzelemre, ha vereségre készülsz.

Úgy látja, nem harcolhatnak sikeresen a liberálisok segítségével, mert a liberálisok marxista és totalista nyelvezetet használnak tevékenységük leplezésére. Hozzátette: „mi voltunk az elsők, akik nemet mondtunk a migrációra, és nemet mondtunk az illegális bevándorlókra”. Úgy gondolják, hogy meg kell állítani az illegális migrációt, népszavazás volt erről, az emberek úgy döntöttek, hogy nem akarnak a progresszívek szabályai szerint működni, ezért megállították a migrációt.

160 ezer illegális migrációs kísérletet hiúsítottunk meg. Az Európai Unió okostojásai is nyomást gyakorolnak ránk, azt akarják, hogy feladjuk migrációs politikánkat, de mi nem adjuk fel.

„A családpolitika esetében mi szintén a saját szabályaink szerint játszottunk” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: a GDP 6 százalékát költötte Magyarország családtámogatásra. Az abortuszok száma felére csökkent, a házasságok száma nőtt. „Ha még nem nősek, keressenek egy magyar feleséget” – tette hozzá.

Kevesebb nőimitátor, több Chuck Norris

A miniszterelnök a családpolitikáról szólva az Alaptörvényből idézett, majd az mondta:

Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Pont, vita lezárva. Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell.

Orbán Viktor szavait üdvrivalgás fogadta a nézőtéren. Hangsúlyozta: a rendőrök tiszteletet kell élvezzenek, Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, ahol az emberek éjszaka is biztonságban lehetnek.

A kormányfő szerint a globális minimumadó kérdésében Magyarország az utolsó ellenálló, „de a birodalom mindig visszavág”, a jelenlegi amerikai kormányzat úgy döntött, hogy megszünteti a Magyarország és az Egyesült Államok között fennálló adóügyi egyezményt, ami valószínűleg minden idők legjobb adózási megállapodása volt.

Orbán Viktor a háborúról is beszélt, leszögezte: teljes mértékben szolidárisak Ukrajnával, majd elmondta, Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra meneküljön, jelenleg naponta több mint tízezren érkeznek menekültek, a többségük továbbmegy más európai országokba, de egymillió ember tízmilliós országba érkezése sok.

Úgy látja, hogy a globalista vezetők stratégiája eszkalálja, elnyújtja a háborút, csökkenti a béke esélyét, és amerikai–orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában, miközben egyre többen halnak meg és szenvednek, gazdaságaink pedig a csőd szélére kerülnek.

Nem tudom megmondani Önöknek, hogy mit kell tenniük, ez az Önök szuverén döntése.

Egy dolgot azért elmondott: csak erős vezetők képesek a béke helyreállítására, Ukrajna szomszédságában borzalmasan nagy szükségünk van az olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást, ezért erős vezetővel rendelkező erős Amerikára van szükség.

A globalisták elmehetnek a pokolba

Orbán Viktor beszéde végén levonta a konklúziót: a világon számos nagy nemzet van, de egyiknek a hatalma és befolyása sem hasonlítható az Egyesült Államokéhoz, a világ tőlük várja a választ a jövőre vonatkozóan, a Nyugat jövője súlyos kétségekkel teli, hosszú ideje nem tapasztalt ilyen súlyos válságot. A kormányfő kitért arra is, hogy a XX. század ideológiai háborúi iszonyatosak voltak, a demokratikus Nyugat összefogott, a Nyugat most viszont önmagával harcol. A kormányfő szerint látták már, hogy a globalista uralkodó osztály milyen jövőt ígér.

A globalisták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem.

A miniszterelnök végül hangsúlyozta: fel kell venni a harcot, a győzelem sosem lehetséges, ha a legkisebb ellenállás felé veszik az irányt. A jövőre nézve elmondta: vissza kell venni az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben, ehhez össze kell hangolni csapataik mozgását, mert ugyanazzal a kihívással szembesülnek.

Orbán Viktor részletezte: Amerikában félidős választások lesznek, azt követően elnök- és kongresszusi választások, Európában pedig EP-választások.

Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját, ma egyiken sem állunk nyerésre. Két évünk van a felkészülésre. Nem lesz könnyű, de ne féljenek, higgyenek János Pál pápa tanításában: nincs olyan ellenség, amelyet Krisztus már le ne győzött volna.

Donald Trumppal találkozott

Orbán Viktor az Egyesült Államokba utazott, ahol csütörtökön nyitóbeszédet tartott a világ legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference).

A CPAC 1974-ben alapított konzervatív politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg. A közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát. Az idei rendezvény záróbeszédét Donald Trump korábbi amerikai elnök tartja.

A magyar kormányfő kedden Donald Trumppal folytatott megbeszélést, a találkozóra a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor. Helyet kapott az asztalnál Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

Orbán Viktor szerdán egy videót is közzétett a találkozóról. A kormányfő ebben kiemelte: mindketten elkötelezettek az illegális migráció elleni küzdelemben, valamint az alacsony adók és a béke mellett is.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) vezetőségi tagjaival a CPAC nyári konferenciájának megnyitója előtt Dallasban 2022. augusztus 4-én. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher)

Rovatok