Index Vakbarát Hírportál

Börtön vár a férfira, aki rálőtt Lady Gaga kutyasétáltatójára

2022. augusztus 5., péntek 06:25

Négy év börtönre ítélték a Lady Gaga kutyasétáltatójának lelövésével és kirablásával vádolt férfit.

Négy év börtönbüntetésre ítélték szerdán azt a férfit, akit Lady Gaga kutyasétáltatójának lelövésével és kirablásával vádolnak Los Angelesben.

Az ügyészség szerint korábban egyrendbeli gyilkossági kísérlettel és rablásra való összeesküvéssel vádolták meg. A február 24-i lövöldözést és kutyarablást egy biztonsági kamera rögzítette, amely szerint legalább két férfi támadta meg Ryan Fischert, aki Lady Gaga három francia bulldogját sétáltatta.

A felvételen látható, ahogy az egyik támadó lefogta az áldozatot, miközben a másik fegyvert fogott rá. Ezután egy lövés hallatszott, és az áldozat hanyatt esett, miközben a támadók egy autóhoz rohantak. Ryan Fischer, akit a lövések eltaláltak és súlyosan megsebesítettek, túlélte a támadást.

Lady Gaga kifizette a kutyákért követelt váltságdíjat

A támadók elvittek két kutyát, Kojit és Gusztávot, de azok napokkal később előkerültek, miután az énekesnő 500 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel.

Az elítéltet és négy társát hetekkel később letartóztatták a lövöldözéssel és a rablással kapcsolatban. Köztük volt két ember, akiket bűnpártolással vádoltak. Az egyik gyanúsítottat áprilisban tévedésből engedték ki a rendőrség őrizetéből, amit a tisztviselők adminisztratív hibának neveztek.

A tévedésből elengedett férfit végül szerdán találták meg és vették őrizetbe, miután több bűnüldöző szerv, köztük az amerikai rendőrbírói szolgálat is nyomozott utána. Gyilkossági kísérlet vádjával tartják fogva, az ügy harmadik gyanúsítottja ellen pedig a CNN szerint még folyamatban van a vádemelés.

(Borítókép: Lady Gaga 2022. április 3-án. Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Rovatok