Index Vakbarát Hírportál

Furcsa dolgot művelhetett a Fehér Házban Donald Trump, mindent tagad

2022. augusztus 8., hétfő 17:13

Olyan képek jelentek meg az interneten, amelyek állítólag azt bizonyítják, hogy Donald Trump széttépett papírdarabokat húzott le a Fehér Ház vécéjében. A volt amerikai elnök tagadta azokat az állításokat, hogy a Fehér Házban töltött ideje alatt így tüntetett volna el dokumentumokat.

A New York Times fehér házi tudósítója, Maggie Haberman – aki a készülőben lévő könyvében bővebben ír a Trump-kabinet tevékenységéről – azt állította, hogy a képeket egy korábbi fehér házi tisztviselőtől kapta, aki az előző kormányzat alatt dolgozott.

A hétfőn közzétett képeken állítólag olyan jegyzetek láthatók, amelyeket Donald Trump húzott le a lefolyón, a fecnik egy részétől állítólag a Fehér Házban, a másik felétől pedig egy meg nem nevezett külföldi országban szabadult meg – bár a papírok inkább kézzel írtnak tűntek, mint hivatalos dokumentumoknak.

NEW IN AXIOS: Trump denied flushing documents as president, as I learned during reporting last year for CONFIDENCE MAN. A Trump White House source recently provided PHOTOS of paper with Trump’s handwriting in two different toilets via @mikeallen https://t.co/wv6rrupO1n

— Maggie Haberman (@maggieNYT) August 8, 2022

A vécében lévő papírköteg tetején lévő egyik széttépett papíron látszik, hogy törvényhozók nevét firkálták le csupa nagybetűvel, fekete filctollal. Két név jól látható a papíron – Rogers és Stefanik –, ugyanakkor a többi széttépett papír nagyrészt olvashatatlan.

A nevek valószínűleg Mike Rogers alabamai republikánus képviselőre és a Donald Trumpot védelmező Elise Stefanikra utalnak.

A volt elnök szóvivője, Taylor Budowich a következőt nyilatkozta az ügy kapcsán:

Eléggé elkeseredettnek kell lennie Habermannak, ha ezzel a médiahackel akarja felhívni a figyelmet a könyvére. Sok olyan ember van, ki hajlandó ilyen történeteket kitalálni, hogy lenyűgözze a Trump-ellenes médiát.

Daily Mail beszámolója szerint Donald Trump korábban is visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint ezzel a módszerrel tüntetett volna el dokumentumokat a Fehér Házban. Maggie Haberman először februárban tweetelt az állítólagos incidensekről.

(Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök a színpadon táncol, miután felszólalt az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján [CPAC] Dallasban 2022. augusztus 6-án. Fotó: Brian Snyder / File Photo / Reuters)

Rovatok