Index Vakbarát Hírportál

Vilmos herceg veszélyes hobbija nagyon aggasztja Erzsébet királynőt

2022. augusztus 8., hétfő 10:13

Erzsébet királynő arra kérte Vilmos herceget, hogy ő és családja ne repüljön többé helikopterrel, mert attól tart, hogy baleset történhet.

A brit sajtó már korábban is cikkezett arról, hogy egy alkalommal Erzsébet királynő biztosan megkérte a herceget arra, hogy ne repüljön helikopterrel úgy, hogy a gépen az egész családja is vele utazik.

A Daily Mail most azt írja, hogy Erzsébet királynő többször is kérte a herceget arra, hogy hagyjon fel a helikopterezéssel. Külön megkérte továbbá, hogy ő maga ne vezesse a helikoptert, pláne ne akkor, amikor épp rossz idő van.

A királynőnek mindez álmatlan éjszakákat okoz, és érthető is, hogy nagyon aggódik. Tudja ugyan, hogy Vilmos jó pilóta, de úgy gondolja, hogy nem éri meg mind az ötüknek [vagyis Vilmosnak, Katalin hercegnének és három gyermeküknek – a szerk.] az életét kockáztatni, és nagyon tart attól, ami történhet, mert ez még egy alkotmányos válságot is eredményezhetne 

– mondta a Daily Mail forrása, aki szerint a királynő nagyon fél attól, hogy Vilmos herceg hobbija még „a trónöröklés rendjét is veszélyezteti”.

A Yahoo News a hírrel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy a hercegi pár és családja számos alkalommal utazott helikopterrel az utóbbi években. Többnyire egy pilóta vezette a járművet, de néhány alkalommal Vilmos herceg is a kormány mögé ült (erre a hercegnek azért is volt lehetősége, mert még 2009-ben, a brit hadseregben szolgálva helikoptervezetői vizsgát tett).

(Borítókép: Erzsébet királynő és Vilmos herceg 2015. november 7-én. Fotó: Chris Jackson – WPA Pool/Getty Images)

Rovatok