Index Vakbarát Hírportál

Turisták fulladtak a Fekete-tengerbe

2022. augusztus 8., hétfő 14:57

Hétfő délelőtt megfulladt egy 23 év körüli fiatalember Saturnon, tudta meg a Digi24. Nem sokkal később jött a hír, hogy két másik nyaraló is vízbe fulladt hétfőn.

A hírtelevízió úgy tudja, az áldozat a barátjával hétfő reggel érkezett a tengerpartra, és a vízi mentők tilalma ellenére a hullámok közé merészkedtek. Az egész tengerparti szakaszon kitűzték a vörös zászlót a nagy szél és az erős hullámok miatt, azaz fürdőzési tilalom van érvényben – ennek ellenére megmártóztak a vízben.

Az áldozat barátja életben maradt. A helyszínre érkező vízi mentők a szerencsétlenül járt férfit is kihúzták a partra, de a kiérkező mentősöknek nem sikerült megmenteniük az életét – írja az Új Magyar Szó

Kora délután aztán arról számolt be a Digi24, hogy a hétfői áldozatok száma háromra emelkedett a tengerparton. Észak-Eforién ketten fulladtak vízbe, mindkét áldozat a vízi mentők figyelmeztetése ellenére ment a tengerbe.

A vízi mentők arra panaszkodnak, hogy a nyaralók többsége nem veszi komolyan a figyelmeztetéseket, emiatt sok turistával konfliktusba keverednek, mások pedig lebecsülik a hullámok erejét.

Rovatok