Index Vakbarát Hírportál

Sztrájkolnak a Ryanair légiutas-kísérői, ami másfél millió utasnak okozhat káoszt

2022. augusztus 9., kedd 18:12

Több hónapos munkabeszüntetésbe kezdenek a Ryanair légitársaság légiutas-kísérői Spanyolországban. A korábbi munkabeszüntetések nem jártak sikerrel.

Öt hónapos sztrájkba kezdenek a Ryanair légiutas-kísérői Spanyolországban. A becslések szerint másfél millió utast érinthet a leállás. 

Miután a korábbi hónapok sztrájkjai nem érték el a kívánt eredményt, két szakszervezet – az Unión Sindical Obrera (USO) és a SITCPLA – öt hónapos sztrájkra szólította fel a Ryanair személyzetét. A sztrájk augusztus 8-ától 2023. január 7-éig tart. A sztrájkokra minden héten hétfőtől csütörtökig kerül sor, és 24 órán keresztül tart – közölte az USO. Kiemelik: a sztrájkokat a legforgalmasabb nyár végi szezonban és a karácsonyi időszakban is tartják majd.

Az Euronews azt írta: a nyár eleje óta tartó 18 napos sztrájkok körülbelül 310 járattörlést és mintegy 3455 késést okoztak a Ryanair tíz spanyolországi bázisán.

A légitársaság nemrég azt közölte, hogy minimális fennakadásokra számít ezen a télen. Hétfőn azonban a jelentések szerint mintegy 61 járatot érintett a munkabeszüntetések legújabb hulláma.

(Borítókép: Marcos del Mazo / LightRocket / Getty Images)

Rovatok