Index Vakbarát Hírportál

Közel 7 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt értékesített Elon Musk

2022. augusztus 10., szerda 07:13

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója 7,92 millió Tesla-részvényt adott el mintegy 6,9 milliárd dollár értékben, írja a Reuters.

A világ egyik leggazdagabb üzletembere azzal indokolta a lépést, hogy „abban a (remélhetőleg valószínűtlen) esetben, ha a Twitter rákényszerít az üzlet lezárására, fontos, hogy elkerüljük a Tesla-részvények sürgősségi eladását”.

Yes.

In the (hopefully unlikely) event that Twitter forces this deal to close *and* some equity partners don’t come through, it is important to avoid an emergency sale of Tesla stock.

— Elon Musk (@elonmusk) August 10, 2022

Jogi szakértők azonban felvetették, hogy ha Elon Musk elveszíti a Twitter elleni csatáját, és kénytelen lesz befejezni a felvásárlást, vagy pénzbüntetésre ítélik, elképzelhető, hogy további Tesla-részvényeket kell majd eladnia.

A Twitter azért perelte be Elon Muskot, mert az üzletember elállt a közösségi médiavállalat megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros üzlettől. Elon Musk jogi csapata azt kérte, hogy a tárgyalást annak bonyolultsága miatt jövő év februárjában tartsák meg, míg a Twitter a szeptemberhez ragaszkodott.

Elon Musk azzal érvelt, hogy a gyorsított eljárás lehetővé tenné a Twitter számára, hogy elrejtse az igazságot a kamufiókokról. A Twitter jogi képviselői szerint a tárgyalásra néhány hónap alatt is alaposan fel lehet készülni, ezért nincs értelme húzni az időt. Kathaleen McCormick delaware-i kancelláriaminiszter egyetértett a céggel, amely szerinte gyors döntést érdemel a követeléseivel kapcsolatban.

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Al Drago/Bloomberg/Getty Images)

Rovatok