Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Raymond Briggs, A Hóember című könyv illusztrátora

2022. augusztus 10., szerda 19:17

88 éves korában elhunyt Raymond Briggs brit író és illusztrátor, aki leginkább az 1978-as, A Hóember című klasszikusról ismert.

„Tudjuk, hogy Raymond könyveit emberek milliói szerették, és biztosan sokan lesznek, akiket megérint ez a hír” – fogalmazott családja közleményben, hozzátéve, hogy „szerették, és nagyon fog hiányozni”.

A halála okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de családja köszönetet mondott a Royal Sussex Megyei Kórház dolgozóinak, hogy „ilyen kedvesen és gondoskodóan bántak Raymonddal az utolsó hetekben”. Briggs kiadója, a Penguin Random House is megerősítette a férfi halálhírét.

Az 1934-ben született Briggs egészen kicsi kora óta érdeklődött az illusztrálás iránt, karrierje pedig az 1978-as, A Hóember című képeskönyvével teljesedett ki, amely után világszintű ismertségre tett szert – írja róla a Washington Post. Az öt és fél millió példányszámban elkelt könyv egy fiú történetét meséli el, aki hóembert készített, amely életre kelt. A Hóemberből később Oscar-díjra jelölt, Bafta-díjas film készült.

(Borítókép: Raymond Briggs 2008. május 29-én. Fotó: Anthony Devlin – PA Images / PA Images via Getty Images)

Rovatok