Index Vakbarát Hírportál

Egy plüssmackóban próbált elrejtőzni a rendőrök elől egy körözött fiú

2022. augusztus 11., csütörtök 09:51

Joshua Dobsont autólopásért kereste a rendőrség: amikor kiérkeztek a fiú lakhelyéhez, őt nem találták ott, csak egy másfél méteres plüssmedvét, amely – mint később kiderült – a fiú rejtekhelye volt.

A 18 éves Joshua Dobson még májusban ellopott egy autót, később pedig a tankolást sem fizette ki. A manchesteri bíróság kilenc hónapos börtönbüntetésre ítélte a fiút. A tárgyaláson több részlet is kiderült a letartóztatásáról: a lopás után a rendőröknek rövid úton sikerült beazonosítani a fiú lakhelyét, és el is mentek, hogy őrizetbe vegyék – írja a Daily Mail

Amikor kiérkeztek, Joshua Dobson nem tartózkodott a lakásban, a rendőröknek azonban szemet szúrt egy nagy, másfél méteres plüssmedve. A játék többször megmozdult, és a rendőrök szerint egészen úgy festett, mintha lélegzett volna. Amikor alaposabban megvizsgálták a plüssmedvét, kiderült, a keresett fiú bújt bele a rendőrök elől.

A rendőrök a közösségi médiában is megosztották a történetet, a felhasználók és hozzászólók pedig kivétel nélkül jót szórakoztak az eseten. Először mindenki azon megdöbbenésének adott hangot, hogy a fiú hogyan tuszkolta bele magát a másfél méteres játékállatba. A fiú nem nagy termetű, de még így is nagy erőfeszítéseket igényelhetett, hogy beleférjen abba a medvébe. 

Képtelenség röhögés nélkül végigolvasni a történetet

– vélekedett egy hozzászóló, amivel többen egyetértettek, és hozzátették: a rendőrök bizonyára nem tudták megállni nevetés nélkül a medvébe szorult fiú látványát. Olyan hozzászóló is akadt, aki elismerésének adott hangot, hogy a fiú ilyen gyorsan talált egy rejtekhelyet. 

Rovatok