Index Vakbarát Hírportál

Meghiúsult a bankrablás, miután beomlott a menekülőútvonal

2022. augusztus 12., péntek 20:58

Kimentettek egy olasz férfit egy beomlott alagútból a Vatikán közelében. Az alagutat három másik társával ásta, mivel azon keresztül akartak kirabolni egy bankot.

A tűzoltók nyolc órán át küzdöttek azért, hogy a beomlott alagútból kimentsék a férfit, akit azután kórházba vittek.

Gyógyulását azonban nem töltheti nyugodt körülmények között, ugyanis a rendőrség őt és egy másik férfit letartóztatott köztulajdonban okozott kár vétsége miatt. 

A rendőrség az eddig megszerzett információk alapján úgy véli, hogy a férfi egy bankrabló banda tagja lehetett. Az elkövetők egy bankfiókba akartak bejutni egy olyan alagúton keresztül, amelyet ők maguk ástak.

A beomlott alagútnál mentést végzők között földrengésekre specializálódott szakember is volt. Egy másik alagutat is ki kellett ásniuk, hogy kiszabadítsák a bent rekedt férfit.

A Rai News értesülései szerint két másik férfit is letartóztattak hivatalos személy elleni erőszak miatt. Ők megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, majd ellenálltak az őket feltartóztatni akaróknak.

A rablóbanda négy tagja közül háromnak sikerült kijutnia azelőtt, hogy az alagút beomlott, egyikük azonban hat méterrel a felszín alatt rekedt.

Még zajlik a nyomozás, nem zárható ki, hogy tolvajok voltak, ez az egyik feltevésünk

– mondta a rendőrség szóvivője az AFP hírügynökségnek.

Az alagút – melynek bejáratát egy üres, újonnan bérelt üzlethelyiségnél fedezték fel – két bankhoz közeli területen keletkezett.

Helyi értesülések szerint a jelek egyértelműen arra utalnak, hogy a négy férfi bankrablásra készült. Az alagútra nem sokkal az augusztus 15-i hosszú hétvége előtt lettek figyelmesek, amikor a város kiürül.

A Corriere della Sera napilap A lyukas banda főcímmel számolt be az esetről.

Michele, egy helyi lakos elmondta: a közelben lakóknak fogalmuk sem volt róla, mi történik, és hozzátette: „Mindannyian azt hittük, hogy az ott összegyűlt emberek felújítják a helyet”.

Rovatok