Index Vakbarát Hírportál

Újra lecsapott a delfin Japánban, két fürdőzőt is súlyosan megsebesített

2022. augusztus 12., péntek 16:52

Újabb delfintámadás ért két japán fürdőzőt a tengerparton, egyiküket kórházba szállították – írja a BBC.

Korábban már írtunk róla, hogy egy harapós delfinre hívták fel a fürdőzők figyelmét a japán Fukui város strandján. Akkor még csak feltételezték, hogy súlyos sérüléseket okozhat, azóta viszont biztossá vált. A japán hatóságok úgy vélik, hogy ugyanaz a delfin sebesítette meg a két japán férfit, akit már legalább hat másik támadással is kapcsolatba hoztak nyáron.

A helyi média arról számolt be, hogy csütörtök reggel egy férfinek mindkét karját megharapta a delfin, majd néhány órával később egy másikat is célba vett, szintén a karján.

A BBC értesülései szerint mindkét incidens a Koshino Beachen történt, amely előkelő helyen szerepel az úszó emberek és a delfinek kedvelt célpontjai között.

A hasonló esetek megelőzése érdekében az érintett partszakaszon ultrahangos jeladókat helyeztek el, valamint táblákkal igyekeznek felhívni az ott fürdők figyelmét a rájuk leselkedő veszélyre.

A helyi média szerint a környéken élő delfinek hozzászoktak az emberi közelséghez a part rendkívül sekély szakaszain, többek között ott, ahol csak térdig ér a víz. Egyelőre nem világos, hogy a támadásért milyen delfinfajok felelősek.

Rovatok