Index Vakbarát Hírportál

Boris Johnson elhagyta a Downing Streetet

2022. augusztus 16., kedd 11:16

A brit miniszterelnök – akit bíráltak az Egyesült Királyságban, amiért a hónap elején, a növekvő gazdasági válság közepette szabadságra ment – most újabb szünetet tart. Egyhetes nyaralásra utazott Görögországba.

Boris Johnsont tájékoztatják minden sürgős kérdésről, amíg ezen a héten szabadságon van – közölte a Downing Street a BBC szerint.

A Downing Streeten hétfőn korábban költöztetőkocsikat láttak, amiről a miniszterelnök szóvivője megerősítette, hogy Boris Johnson valóban elutazott, de a hétvégén visszatér a szabadságáról. Azután két hete lesz arra, hogy kiköltözzön a 10-es számú lakásából.

A miniszterelnök, aki júliusban bejelentette távozását egy kabinetlázadás után, szeptember 6-án hivatalosan is lemond.

Nem tudni, hogy visszatér-e Downing Street-i lakásába, mielőtt azt átadná Liz Trussnak vagy Rishi Sunaknak, akik a konzervatívok vezetéséért és a miniszterelnöki tisztség átvételéért versengenek.

A hétvégén jelentették, hogy Boris Johnson egy hetet tölt Görögországban, és a helyiek látták, amint feleségével, Carrie-vel együtt bevásárolt az Athéntól keletre fekvő Nea Makri város egyik szupermarketjében.

A szóvivő elmondta az újságíróknak, hogy Johnson maga fizette a nyaralását, és tájékoztatják minden sürgős kormányzati ügyről, amíg távol van, tehát a miniszterelnök „elérhető” marad.

Rovatok