Index Vakbarát Hírportál

Ismét emberi maradványokra bukkantak a nevadai Mead-tónál

2022. augusztus 17., szerda 09:25

Harmadszor találtak emberi maradványokat a kiszáradó amerikai víztározó strandjánál.

Újabb emberi csontvázmaradványokat találtak Nevadában, a Mead-tó Swim Beach területén. A hatóságok már harmadik alkalommal számoltak be olyan esetről, hogy a tó gyorsan apadó vízszintje miatt emberi maradványokra bukkannak a strandon – írja a CNN.

A harmincas években létrehozott óriási víztározó, a Mead-tó vízszintje az aszály miatt riasztó mértékben apadt az elmúlt években. Az 1983-ban teli medence vízszintje több mint ötven méterrel csökkent, a tározó immár csak kapacitása 30 százalékával működik. A Mead-tó a Colorado folyón épült Hoover-gát mögött jött létre.

Idén eddig ötször találtak emberi maradványokat a hatóságok a tó körül, ebből háromszor Swim Beachnél. Még nem tudni, hogy a három Swim Beach-i lelet mind egy személytől származik-e, vagy több áldozatról van szó. 

A Nemzeti Park Szolgálatának rendőrei a Las Vegas-i rendőrség búvárcsapatával együttműködve kutatták fel a maradványokat.

A Swim Beachen május óta két másik maradványt  is találtak. Az egyik holttest egy hordóból került elő, az illető több mint 40 évvel ezelőtt halhatott meg.

Rovatok