Index Vakbarát Hírportál

A velencei gondolák között szlalomozott „két idióta”

2022. augusztus 17., szerda 21:43

Velence polgármestere közölte, hogy vadászik arra a „két hatalmaskodó idiótára”, akiket a járókelők levideóztak, amint motoros szörfdeszkán siklanak a Canal Grande mentén.

A szörföző fiatalembereket látták, amint a gondolákat és a vízi járműveket kerülgetve siklanak Velence főútvonalán. A jelenetet több elképedt szemlélő is megörökítette.

Az egyik videót Luigi Brugnaro, Velence polgármestere tette közzé a Twitteren, amihez azt írta, „itt van a két hatalmaskodó idióta, akik megcsúfolják ezt a várost”.

Arra kérek mindenkit, hogy segítsen azonosítani és megbüntetni őket, még akkor is, ha a fegyvereink nem elég élesek – a polgármestereknek sürgősen több hatáskörre van szükségük a közbiztonság terén

– közölte Velence polgármestere.

Egy életre kitiltanák őket Velencéből

Luigi Brugnaro azt mondta, hogy meghívja vacsorára azt, aki segít megtalálni a szörfös párost. A jogsértésről készült felvételt a Venezia non è Disneyland (Velence nem Disneyland) nevű csoport Instagram-fiókján is megosztották, amelyet velencei fiatalok hoztak létre azzal a céllal, hogy érzékenyítsék a városba látogatókat.

A videó, amelyben a háttérben a Beach Boys Surfin' USA című slágere szólt, széles körű felháborodást váltott ki.

„Szégyenletes. Egy életre ki kell őket utasítani Velencéből, mamma mia” – írta egy felhasználó a Guardian szerint.

Tiltják a meztelenkedést és az életveszélyes mutatványokat

A velencei hatóságok évek óta próbálják visszaszorítani a rendbontásokat: nyáron az úgynevezett „illem angyalai” járőröznek az utcákon, és pénzbírsággal sújtják azokat, akiket rajtakapnak, hogy a csatornákba merülnek vagy fürdenek, meztelenül sétálnak, galambokat etetnek vagy szemetelnek.

A Venezia non è Disneyland szigorúan szemmel tartja a különböző szabálysértéseket. Július végén a csoport megosztott egy videót, amelyen egy férfi egy hídról ugrott a Canal Grande csatornába, és épphogy elkerülte az elhaladó hajót.

A múlt héten Brugnaro „10 nap börtönt” követelt egy 33 éves skót turistának, akit rajtakaptak, hogy megmártózott a csatornában.

2020-ban egy francia turistát 150 euróra büntettek, miután SUP-on evezett a Canal Grande mentén, két német nőnek pedig fejenként 250 eurót kellett fizetnie, amiért bikiniben napoztak a San Stae-templomnál.

Rovatok