Index Vakbarát Hírportál

Ítéletidő van Ausztriában, a vihar fákat csavart ki a földből

2022. augusztus 18., csütörtök 20:20

Heves zivatarok miatt szünetel a vasúti forgalom Ausztria déli részén. Az ítéletidő miatt két gyerek is meghalt.

Heves zivatarok komoly károkat okoztak az áramhálózatban Ausztria déli részén. Az ÖBB állami vasúttársaság leállította a vasúti forgalmat csütörtök délután Karintia, Stájerország és Kelet-Tirol tartományok területén. Egyelőre nem tudni, hogy meddig fog szünetelni a vasúti közlekedés.

Az ÖBB közölte: az éppen úton lévő vonatokat a legközelebbi állomásokra irányították át. Mindemellett pótlójáratok egyelőre csak korlátozottan állnak rendelkezésre, folyamatban van a vészhelyzeti menetrend kidolgozása – tette hozzá az osztrák vasúttársaság.

Az osztrák rendőrség és a Vöröskereszt közölte, hogy két gyerek meghalt az ítéletidőben Karintia tartományban. A híradás szerint a gyerekek a St. Andra település melletti kis tónál haltak meg, ahol a vihar fákat csavart ki a földből. Tíz ember megsérült.

Viharos széllökések miatt fák tucatjai dőltek az A2-es autópályára Griffen településnél. Áramkimaradások voltak továbbá az alagutakban, az Olaszországba vezető fontos közlekedési útvonalakat helyenként le kellett zárni a takarítási, valamint a javítási munkálatok idejére.

Rovatok