Index Vakbarát Hírportál

Kínában már a halakat tesztelik koronavírusra

2022. augusztus 18., csütörtök 20:21

Kínában a tengerparti Hsziamen városban a héten ötmillió embert teszteltek koronavírusra, miután korábban 40 új fertőzöttet találtak. Ezúttal a a tengeri élőlényeket is megvizsgálták.

Nemcsak embereket, hanem például halakat is teszteltek koronavírusra a kínai Hsziamen városában, ugyanis egy hivatalos közlemény szerint a tengeri élőlényeknek is át kell esniük a vizsgálaton – számolt be a BBC.

A közleményben az áll, hogy amikor a halászok visszatérnek a kikötőkbe, akkor mind nekik, mind pedig a tengeri állatoknak el kell végezniük a tesztet.

Az interneten olyan videófelvételek keringenek, amelyeken egészségügyi dolgozók élő halakon, vízilovakon és rákokon végeznek PCR-tesztet.

A tesztelésre amiatt került sor, mert a Hsziamenhez hasonlóan tengerparti dél-kínai Hajnan tartományban augusztus eleje óta több mint 10 ezer koronavírusos megbetegedést regisztráltak, és a hatóságok szerint a mostani járvány valószínűleg a halászközösséghez köthető.

Emellett a kínai média már régóta aggódik amiatt, hogy a tengeri élőlényeknek közük lehet a koronavírushoz és az első koronavírus-járvány kitörése is egy olyan vuhani piachoz köthető, ahol tengeri állatokat is árultak.

Rovatok