Index Vakbarát Hírportál

Megpörgetett a vihar Toscanában egy óriáskereket, amelyről leszakadtak a kabinok

2022. augusztus 18., csütörtök 20:31

Ketten meghaltak a Toscanában dúló hatalmas viharban – Eugenio Giani kormányzó szükségállapotot rendelt el.

Az észak-olaszországi Toscanában óriási vihar tombolt, a 140 kilométer per órás erősségű széllökések komoly károkat okoztak, és két halálos áldozatot is követeltek – tájékoztatott a La Repubblica.

Eugenio Giani toscanai kormányzó csütörtök délután közösségi oldalán bejelentette, hogy hat hónapos szükségállapotot rendel el tíz megyében, köztük a régió székhelyén, Firenzében is.

Az egyik áldozat egy nő volt, akire Carrarában rádőlt egy fa, a másik egy férfi, aki a Luccához tartozó Sorbano del Giudicében veszítette életét, utóbbi halálának körülményeiről nem adtak tájékoztatást.

A vihar elérte a Livorno megyében található Piombino városát is, ahol a hatalmas erejű viharos szél megpörgette a Piazza Bovio téren felállított óriáskereket, amelyről aztán leszakadt több kabin is.

A nem mindennapi eseményről rengeteg videó készült, amelyek elárasztották a közösségi oldalakat.

A kormányzó Facebook-oldalán közzétett fotókon látható, hogy a vihar következtében házak, autók rongálódtak meg, a tengerparti üdülőhelyeken a többi között szétroncsolódott standok, asztalok, napozóágyak és napernyők hevernek a homokban, a Marina di Carrara-i piacon pedig szintén összezúzott, széttört tárgyak, eszközök borítják a területet.

Korábbi cikkünkben arról is olvashatnak, hogy hárman meghaltak, és tizenketten megsérültek a Korzikán dúló heves viharban, Valentina Ghio, az észak-olaszországi Sestri Levante polgármestere pedig azt közölte, hogy hurrikánra kell számítani a városban és környékén.

Rovatok