Index Vakbarát Hírportál

A jövőben nem büntetik a homoszexualitást Szingapúrban

2022. augusztus 21., vasárnap 16:21

Szingapúrban hatályon kívül helyezik a férfiak közötti szexet tiltó törvényt, ami azt jelenti, hogy legálissá válik a homoszexualitás az ázsiai törpeállamban.

Li Hszien Long szingapúri miniszterelnök azzal indokolta a vonatkozó törvény megváltoztatását, hogy a helyi társadalom elfogadóbbá vált a másság iránt – közölte az MTI.

A kormányfő hozzátette, hogy nem érinti az engedmény a házasság jogi fogalmát, amelyet továbbra is férfi és nő kapcsolataként határoznak meg a délkelet-ázsiai városállamban.

Úgy vélem, ez a helyes dolog, és amit a legtöbb szingapúri elfogadhatónak fog tartani

– mondta a miniszterelnök a helyi nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen. Li Hszien Long ígéretet tett arra, hogy kormánya eltörli az ország büntető törvénykönyvének még a gyarmati időkből származó 377A cikkét, amely büntetendő cselekménynek nyilvánította a férfiak közötti szexuális érintkezést.

„Bár eltöröljük a 377A cikket, biztosítani fogjuk a házasság intézményét... A törvények alapján Szingapúrban csak olyan házasságokat ismernek el, amelyeket egy férfi köt egy nővel” – emelte ki beszédében a városállam kormányfője. Ez azt jelenti, hogy a melegházasság legalizálása nincs napirenden.

Szingapúr a konzervatív értékeiről ismert, de egyre többen követelték a 377A törvény eltörlését. Az ázsiai országok közül korábban India, Tajvan és Thaiföld is jelentős lépéseket tett az LMBTQ-jogok terén.

Rovatok