Index Vakbarát Hírportál

Elkapta a koronavírust a japán miniszterelnök

2022. augusztus 21., vasárnap 13:05

Pozitív lett Kisida Fumio japán miniszterelnök koronavírustesztje, jelenleg a rezidenciáján lábadozik.

A japán kormányszóvivő tájékoztatása szerint a miniszterelnök köhögéssel és lázzal küzd szombat óta, vasárnap reggel végeztetett el egy PCR-tesztet, amely igazolta a fertőzést – közölte a Reuters.

Kisida Fumio egyhetes szabadsága után hétfőn állt volna újra munkába, majd a hét későbbi részében külföldre utazott volna, de 

egyelőre nem mehet emberek közé, jelenleg a hivatalos rezidenciáján tartózkodik.

A politikus a pénteken kezdődő, tunéziai Tokiói Nemzetközi Afrikai Fejlesztési Konferencián vett volna részt.

A világ számos más országához hasonlóan Japánban is megemelkedett az utóbbi időben a koronavírus-fertőzöttek száma, azonban a távol-keleti országban alacsony szinten maradt a halálozások száma. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggel frissített adatai alapján Japánban a járvány kezdete óta 16 962 177 fertőzöttet és 36 833 halálos áldozatot regisztráltak.

Merkely Béla egy vasárnapi rádióműsorban elmondta, hogy a koronavírus elleni két alapoltást, valamint a harmadik, emlékeztető oltást mindenkinek meg kellene kapnia, a negyedik és az ötödik oltás pedig a veszélyeztetetteknek és az időseknek ajánlott.

Ebben a cikkünkben arról olvashatnak, hogy Kemenesi Gábor virológus szerint érdemes lenne kötelezővé tenni a maszk beltéri viselését. Hozzátette, hogy az első generációs vakcinák kiválóan védenek minket a kórházba kerüléstől. A mostani nyári hullámok azért jelennek meg, mert a vírus is keresi a helyét, és próbálja kicselezni az immunitásunkat, így is teret nyerve magának.

Rovatok