Index Vakbarát Hírportál

Újabb náci botránytól hangos München

2022. augusztus 21., vasárnap 14:31

Az izraeli sportolók meglátogatták az 1972-es müncheni támadás emlékművét. Ám az arab biztonsági őr inkább Hitlerre emlékezett.

A héten azt közölte a müncheni rendőrkapitányság, hogy kedd este izraeli sportolók látogatták meg azt az emlékművet, amelyet az izraeli válogatott ellen az 1972-es olimpián elkövetett támadás emlékére emeltek. Ám a Blick szerint az történt, hogy az ottani biztonsági szolgálat négy tagjának egyike Hitler-féle karlendítést mutatott be a 16 izraeli sportoló irányába. Ezt többször is megismételte egymás után.

A jelen lévő rendőrök azonnal letartóztatták a berlini származású 19 éves gyanúsítottat, akiről később az derült ki, hogy arab nevet visel.

Ezt követően a szervezők eltiltották őt a vasárnapig tartó multisport-Európa-bajnokságon való részvételtől – Münchenben jelenleg kilenc sportágban rendeznek versenyeket. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsítottat alkotmányellenes jelzések használata miatt feljelentették, majd a rendőri intézkedések befejezése után szabadon engedték.

Az 1972-es müncheni támadás

Ötven évvel ezelőtt egy palesztin terroristacsoport behatolt a müncheni olimpia helyszínére, és túszul ejtette az izraeli csapat tagjait. A sikertelen mentőakciót követően végül a túszejtés tizenegy izraeli sportoló és egy német rendőr életét követelte.

Rovatok