Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, hol van Orbán Viktor

2022. augusztus 21., vasárnap 06:31

A magyar miniszterelnököt a Pakleni-szigeten látták vacsorázni Zoran Milanović horvát államfővel péntek este.

Horvát sajtóhírek szerint Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor az Adrián pihen. Péntek este a Hvar városa melletti Pakleni-sziget egyik éttermében kapták lencsevégre, ahol a horvát államfővel, Zoran Milanovićcsal vacsorázott. A 24sata című horvát lap szerint számtalan híresség és hollywoodi sztár megfordult már ezen a nyaralóhelyen.

A magyar miniszterelnök már a hónap eleje óta Horvátországban nyaral, ahol minden bizonnyal texasi látogatását igyekszik kipihenni. Dallasban a CPAC-konferencián mondott beszédet, ahol többek között a szuverenitásról, a liberálisokról, Soros Györgyről, a globalistákról, a keresztényekről és 2024-ről is megosztotta gondolatait.

Augusztus 7-én Brač szigetén látták Orbán Viktort, ahol az egyik helyi étterem munkatársaival állt össze egy közös képre. Nagy valószínűséggel az augusztus 20-i állami rendezvényeket kihagyta a magyar miniszterelnök, de közel kéthetes távolléte után visszatért a Facebookra, és felköszöntötte Magyarországot.

Bejegyzésében a hazaszeretetet hangsúlyozta, amely az államalapító Szent István király napja, a magyarság egyik legfontosabb ünnepe több mint 900 éve. Szombaton ülésezett a nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs, amelynek döntése értelmében a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt egy héttel későbbre, augusztus 27-ére halasztották az államalapítás alkalmából tervezett tűzijátékot.

Rovatok