Index Vakbarát Hírportál

A padkába verték egy amerikai férfi fejét a rendőrök, visszaélés miatt felfüggesztették őket

2022. augusztus 22., hétfő 20:25

Három arkansasi rendőrt felfüggesztettek, miután előkerült egy videó, amelyen egy gyanúsítottat a földre szorítottak, és többször megvertek.

Az egyik rendőr többször fejbe vágta a gyanúsított férfit, és még a fejét is a járdába verte. Egy másik rendőr pedig többször a férfi hátára térdelt. Mindketten a Crawford megyei seriff hivatalának egyenruháját viselik. A harmadik rendőr lefogta a földön fekvő férfit, aki, miközben ütötték-verték, a kezével eltakarta a fejét. Az esetről készült videót több millióan nézték meg a közösségi médiában, és felháborodást váltott ki.

Az egyik Twitter-felhasználó George Floyd esetéhez hasonlította a mostanit, amelyben 2020-ban rendőrségi őrizetben meggyilkoltak egy férfit, amely világméretű tiltakozáshoz vezetett.

Egy nő, aki nem látható a videón, hallható, amint azt mondja: „Ne verjétek meg! Szüksége van a gyógyszerére.”

Az egyik rendőr káromkodva válaszolt, míg egy másik arra utasította a nőt, hogy szálljon be az autójába.

Tarkón vágta a rendőrtisztet, ami a veréshez vezetett

A videót a szemtanú testvére töltötte fel az internetre, amihez leírta, hogy a nővére szemtanúja volt a Mulberry városában történt verésnek.

Az állami rendőrség a letartóztatott férfit a 27 éves Randall Worcesterként azonosította, akit azzal vádoltak, hogy vasárnap reggel egy üzletben fenyegetőzött. A rendőrség szerint amikor a rendőrök szembeszálltak vele, a férfi a földre lökte az egyiket, és tarkón ütötte, ami a videón látható letartóztatáshoz vezetett.

A gyanúsítottat kórházba szállították, és terrorista fenyegetéssel, letartóztatásnak való ellenállással és egyéb testi sértéssel vádolják – közölte a rendőrség a BBC szerint.

Vasárnap este Jimmy Damante, Crawford megye seriffje közölte, hogy két megyei rendőrt felfüggesztettek, amíg az arkansasi állami rendőrség és az ő hivatala külön-külön vizsgálatot folytat a történtekkel kapcsolatban. Shannon Gregory, Mulberry rendőrfőnöke vasárnap este kiadott közleményében azt írta, hogy az incidensben érintett rendőr a vizsgálat eredményéig szabadságon van.

Rovatok