Index Vakbarát Hírportál

Autókat és teherautókat mosott le az útról a villámárvíz Dallasban

2022. augusztus 22., hétfő 16:30

Villámárvíz mosta le az autókat az útról Dallasban hétfőn. A napok óta tartó heves csapadék az Egyesült Államok több államában okozott fennakadást. Utah államban túrázókat sodort el a víz pénteken, egy erdőjárót pedig több napig kerestek a mentőcsapat tagjai.

Nem csak Magyarországon okozott problémát a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék. Villámárvíz árasztotta el Dallas utcáit helyi idő szerint hétfő hajnalban. A hömpölygő csapadék autókat és teherautókat sodort magával a reggeli csúcsforgalomban.

A CNN azt írta: bár a hevesebb eső elvonult, a hirtelen áradások még néhány órán keresztül folytatódtak a területen. A hétfői szélesebb körű árvízriadó több mint 13 millió emberre terjedt ki Texas északkeleti részétől Louisiana északi részéig és Arkansas déli részéig. 

A rohamosan emelkedő víz a dallasi Interstate 30-as autópályán hajnali 3 óra körül járműveket ejtett csapdába

– nyilatkozta egy nő, hozzátéve, hogy másik útvonalat kellett választania ahhoz, hogy hazajusson. 

Eközben a meteorológusok arról számoltak be, hogy Dallas egész területén áradások vannak, számos út és autó került víz alá, köztük Dallas belvárosára is villámárvíz miatt adtak ki riasztást. Kiemelték: Dallas megyére a heves esőzés miatt továbbra is figyelmeztetés van érvényben villámárvíz miatt.

De nem csak Dallasban okozott problémát a hirtelen jött nagy mennyiségű eső. Utah állam Zion Nemzeti Parkjában túrázókat sodort el pénteken a váratlan áradás. A park szombati közlése szerint a mentőcsapat a Virgin folyó közelében kereste az eltűnt túrázót. Új-Mexikó Carlsbad Caverns Nemzeti Parkjában pedig mintegy 160 embernek kellett menedéket keresnie a hömpölygő esővíz miatt. 

Rovatok