Index Vakbarát Hírportál

Erőszakba torkollott a gazdatüntetés, több ezer indiai földműves tört át barikádokat

2022. augusztus 22., hétfő 19:18

Barikádokat tört át az a több ezer földműves, akik azért gyűltek össze az indiai Újdelhiben, hogy tiltakozzanak Narendra Modi miniszterelnök ellen, miután véleményük szerint a kormány nem tartotta magát az ígéreteihez.

Nyolc hónap telt el azóta, hogy az indiai kormány engedett a gazdák néhány követelésének – legalábbis szóban. A két fél hosszúra nyúlt vitája nyugvópontra jutott, a gazdák pedig úgy érzik, a kormány nem tartotta magát az ígéreteihez. Ezért több mint ötezer gazda gyűlt össze a fővárosban, hogy Narendra Modi és a kormány ellen tiltakozzon – írja a Reuters

Egyebek mellett a gazdák azt követelik, hogy a kormány minden termékre garantálja a minimális támogatási árat, és rendezze a gazdák összes adósságát – olvasható a Samyukta Kisan Morcha, a hétfői tüntetést szervező gazdaszervezet közleményében. 

A tüntetők a helyszín felé vonulva áttörték a kordonokat, valamint kormányellenes jelszavakat skandáltak; a transzparenseiken is csupa kormányellenes jelszó állt. Az indiai főváros határai körül szigorított biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a tüntetés helyszínén és környékén pedig fokozták a rendőri jelenlétet.

Rovatok