Index Vakbarát Hírportál

Botrányba fulladt az olasz választási kampány

2022. augusztus 22., hétfő 20:57

A botrányt a szélsőjobboldali Giorgia Meloni okozta – aki egyébként vezet az olasz miniszterelnöki posztért folyó versenyben –, miután olyan videót tett közzé, amelyen egy menekült megerőszakol egy ukrán nőt.

A helyi hatóságok közlése szerint az 55 éves nőt vasárnap kora reggel bántalmazta egy guineai menedékkérő Piacenza városában. Az esetet videón rögzítette egy, az utcára néző lakásban tartózkodó személy, a támadót pedig letartóztatták. A letartóztatást a rendőrség is megerősítette, valamint közölték, hogy a nyomozás lefolytatása alatt a férfit bent tartják – írja a Guardian

A videó egy újság weboldalán jelent meg: a kép ugyan homályos és elmosódott, de a nő segélykiáltásai tisztán kivehetők. Ezt a videót tweetelte Giorgia Meloni, akinek az Olasz Testvérek nevezetű pártja lehet a szeptember 25-i választások győztese. 

Nem lehet csendben maradni egy ukrán nő elleni szexuális erőszak szörnyű epizódjával szemben, amelyet egy menedékkérő követett el napközben Piacenzában

– írta a posztban. 

Egy ölelés ennek a nőnek. Mindent megteszek, hogy helyreállítsuk városaink biztonságát

– tette hozzá.

A megosztott videóra számos kritika érkezett, egy részük Giorgia Meloni politikai ellenfeleitől. „Szemérmetlen egy nemi erőszakról készült képeket használni. Még illetlenebb ezt választási célokra tenni” – írta a Twitteren Enrico Letta, a balközép Demokrata Párt (PD) vezetője. Egy másik centrista vezető, Carlo Calenda szerint Meloni tweetje „erkölcstelen”.

Felkínálták a kattintásvadász voyeurizmusnak, ahelyett, hogy megvédték volna. Ez a választási kampány borzalmas

– kommentálta az esetet Igiaba Scego, egy szomáliai származású neves olasz író.

Giorgia Meloni szerint a vetélytársai a nemi erőszak segítségével támadják őt, miközben szándékosan nem vesznek tudomást az áldozatról, hogy figyelmen kívül hagyhassák az általa bevándorlási vészhelyzetként emlegetett problémát.

Rovatok