Index Vakbarát Hírportál

Megvan az ittasan táncoló finn miniszterelnök drogtesztjének eredménye

2022. augusztus 22., hétfő 18:51

A finn miniszterelnököt bulizás közben mutatták, ahogy alkohol hatására énekel és táncol. Sanna Marin a botrányfelvételek miatt, politikai nyomásra drogtesztet végeztetett, aminek eredménye a finn kormány szerint negatív lett.

Sanna Marin finn miniszterelnök elhíresült bulvárvideója bejárta a világsajtót, miután a közösségi médiában kiszivárgott egy videó, amelyen önfeledten táncol. A kormányfő körüli médiafelhajtás tovább fokozódott egy új videóval, amelyen Marin egy titokzatos férfival táncol meghitten.

Sanna Marin tagadta, hogy drogozott volna a házibulin, politikai ellenfelei azonban azt akarták, hogy végeztessen drogtesztet. A kérésnek megfelelően elvégeztette a drogtesztet, amelynek eredményét hétfőn nyilvánosságra is hozták.

Tagadta, hogy drogozott

A kiszivárgott partifelvételeken meglehetősen jól érezte magát a finn miniszterelnök, de a teszteredmények azt mutatták, hogy az önfeledt állapotban drogok nem játszottak szerepet.

Sanna Marin finn miniszterelnök drogtesztje negatív lett – jelentette be hétfőn a hivatala.

Sanna Marin a múlt héten önkéntes drogtesztre jelentkezett a finn parlamenti képviselők kérésének megfelelően. A kormány sajtóközleménye szerint a miniszterelnök maga fizette az „átfogó” drogtesztet – írja a Politico.

Pénteki sajtótájékoztatóján Marin azt mondta, hogy mérsékelten ivott, nem fogyasztott kábítószert, és mindig megfelelő állapotban volt ahhoz, hogy „vezesse az országot”. 

(Borítókép: Sanna Marin finn miniszterelnök nyilatkozik egy helsinki sajtóértekezleten 2022. augusztus 19-én. Fotó: MTI / EPA / Compic / Kimmo Brandt)

Rovatok