Index Vakbarát Hírportál

Agyonlőttek egy kilencéves kislányt Liverpoolban

2022. augusztus 23., kedd 16:50

Fegyveres üldözés közben hétfő este agyonlőttek egy kilencéves kislányt Angliában, az édesanyja szintén megsérült.

Hétfő este Liverpoolban egy 35 éves férfi – akit éppen egy másik fegyveres férfi üldözött – behatolt egy házba. A házban lakó asszony a másik, fegyveres férfit éppen próbálta kizárni a házból, de nem sikerült. A férfi ekkor rálőtt a nő mögött álló kislányra, aki életveszélyes állapotba került – adta hírül a BBC.

A fegyveres férfi válogatás nélkül lőtt: miután a kislányt mellkason lőtte, az édesanyja volt a következő célpont, akinek a csuklóját találta el.

Egy szemtanú elmondta, hogy a fegyveres – aki fekete sapkát és kesztyűt viselt – követte a házba a 35 éves férfit, és amikor az asszony megpróbálta becsukni az ajtót, rögtön rálőtt a kislányra. A rendőrség szerint az elkövető ezután az üldözött férfira is többször rálőtt. A kislányt kórházba szállították, de végül nem tudták megmenteni az életét.

A megsebesített férfi autóval hajtott el a helyszínről, a támadó pedig gyalog menekült el. A merseyside-i rendőrség közölte, hogy a családnak nincs kapcsolata a házba behatoló két férfival, jelenleg is folyik a nyomozás az ügyben.

Rovatok