Index Vakbarát Hírportál

Újabb, most már korhatáros felvételek a finn miniszterelnök bulijáról

2022. augusztus 23., kedd 17:29

Szerdán egy videó és egy kép is bejárta az internetet, amelyről Sanna Marin is azt nyilatkozta, hogy nem lett volna szabad elkészülnie.

Hatalmas port kavart a nemzetközi sajtóban a finn kormányfőről, Sanna Marinról készült videófelvétel, amelyen önfeledt bulizáson kapták a miniszterelnököt. Az ország valaha volt legfiatalabb vezetőjét korábban már kritizálták, amiért igazi rocker módjára vette be a Turkuban megrendezett Ruisrock Fesztivált.

Akkor csupán egy egyszerű kép került ki róla, amelyen bőrdzsekiben, rövid farmersortban és bakancsban látható széles mosollyal az arcán. A napokban már egy videó került fel róla az internetre, ahol egy baráti társasággal iszogat, táncol és énekel a finn rapper, Petri Nygard és a popénekes Antti Tuisku dalaira.

A kormányfő körül múlt pénteken fokozódott a médiafelhajtás egy újabb videóval, amelyen egy titokzatos férfival táncol. Sanna Marin tagadta, hogy drogozott volna a házibulin, de politikai riválisai követelték, hogy végeztessen drogtesztet, aminek eleget is tett, az eredmény pedig őt igazolta.

Hétfőn a hivatala jelentette be, hogy a finn miniszterelnök, Sanna Marin drogtesztje negatív lett.

Azt hihettük volna, hogy az eset lezáródik, megnyugszanak a kedélyek, de szerdán újabb videó látott napvilágot, ahol a kormányfő egy finn influenszerrel, Sabina Särkkäval táncol – számolt be róla a Daily Mail.

Az egykori szépségkirálynő Sabina Särkkä – aki 2012-ben Finnországot képviselte a Miss World szépségversenyen – számos tévés valóságshow-ban tűnt már fel hazájában, emellett kilencvenezer Instagram-követővel rendelkezik. A lap értesülései szerint hat nappal ezelőtt egy Instagram-sztoriban árulta el, hogy szakított férjével, Ossi Kivimäkivel.

Az éjjel soha nem érhet véget

A dolgok azonban itt még nem értek véget. Szerda reggel a közösségi médiában egy fotó is terjedni kezdett, amelyen a finn miniszterelnöki hivatal videókonferenciákra használt termében két csókolózó nő látható, akik közül a jobb oldali hölgy lenge öltözetét egy Finnország feliratú tábla igyekszik palástolni, amelyet Sanna Marin a videókonferenciák alkalmával szokott maga elé helyezni. Voltak olyan feltételezések, miszerint a képen a finn kormányfő látható, hiszen a baloldali nő kabátja megszólalásig hasonlít a miniszterelnök fesztiválon látott viseletére, és hajszínük is hasonló, később azonban kiderült, hogy nem ő az.

Sanna Marin szerdán a nagyköveti értekezlet után egy sajtónyilatkozatban megerősítette, hogy a közösségi médiát bejárt kép az ő rezidenciáján készült, amiért elnézést is kért.

Nem tartom helyénvalónak, hogy ez a kép elkészült, elnézést kérek

– nyilatkozta az újságíróknak Marin, aki még annyit elmondott, hogy a bulin szaunáztak és úsztak.

(Borítókép: Sanna Marin 2022. augusztus 18-án. Fotó: Matias Honkamaa / Lehtikuva / Reuters)

Rovatok