Index Vakbarát Hírportál

Több száz ember rekedt hosszú órákra a Csalagútban

2022. augusztus 24., szerda 20:11

Kedd este több száz ember rekedt a Franciaországot és Nagy-Britanniát összekötő Csatorna-alagútban, ahol megállt egy autószállító vonat.

A La Manche alatti alagútban egy, a Calais-ból Folkestone-ba tartó autószállító vonat robbant le. Az utasok ötórás várakozásra kényszerültek, mire kiszállították őket a szerelvényből, majd a szervizalagúton keresztül átjutottak egy másik vonatba, ami aztán tovább vitte őket Folkstone-ba.

Az egyik utas arról számolt be, hogy körülbelül tíz perce utaztak, amikor kialudtak a fények és megállt a vonat. Némi várakozást követően újra elindult a jármű, de öt perc elteltével ismét megállt.

Az utas elmondása szerint mintegy tíz percet kellett gyalogolniuk az előttük lévő vonatig, amit aztán szintén megállítottak. Egy másik utas véleménye szerint „rémisztő” volt a szervizalagút.

Olyan volt, mint egy katasztrófafilm. Csak gyalogoltunk a semmibe, nem tudtuk, mi történik

– emlékezett vissza a birminghami Sarah Fellows, aki szerint volt, aki sírt, egy másik utas pedig pánikrohamot kapott.

Végül a franciaországi indulás után hat órával mindenki megérkezett Folkestone-ba, ahol átvehették az alagútban rekedt személyautóikat.

A többórás késés után és a torlódás enyhítésére négy további szerelvényt indítottak Franciaországból Nagy-Britanniába.

Az Eurotunnel franciaországi terminál elnézést kért a kellemetlenségekért, és ígéretet tett arra, hogy kompenzációs ajánlatokkal keresik meg az érintett utasokat.

Rovatok