Index Vakbarát Hírportál

Új útvonalat hoz létre a Wizz Air Európa és Szaúd-Arábia között

2022. augusztus 27., szombat 11:11

Decembertől kezdve csaknem húsz útvonalon indít közvetlen járatokat Szaúd-Arábiába a Wizz Air, a cél: Európai célpontokkal összekötni az országot.

A cég egy rijádi sajtótájékoztatón közölte: terveik szerint Rijád mellett Dzsiddát és Dammám városát is olyan európai városokkal fogják összekötni, mint Budapest, Milánó vagy éppen Bécs. Decemberben indulnak az új járatok, amelynek keretein belül csaknem húsz útvonal létesül Szaúd-Arábiába, azonban a cég nem szeretne konkurenciát jelenteni az országban – közölte Váradi József vezérigazgató. 

Nem a már meglévő légitársaságok közönségére targetálják a projektet, hanem ezen felül szeretnének „hozzáadni valami értéket”, emellett a piacnak is jót tesz a verseny, hiszen így lehet fejlődni, ráadásul alternatívákat is teremt – részletezte a vezérigazgató. 

Egy ideje már megfigyelhető a cég kelet felé terjeszkedése, Abu-Dzabiban is alapítottak egy légitársaságot, ám eközben nem feledkeztek meg a nyugat-európai piacról sem: Olaszországban és az Egyesült Királyságban is komoly jelentőséggel bírnak. 

Szaúd-Arábia júniusban jelentette be, arra fogja ösztönözni a légitársaságokat, hogy a világ nagyvárosaiból látogassák meg az országukat. Minderre a turizmus fellendítése miatt van szükség – írja a Hindustian Times

Ahogy korábban írtuk, az elmúlt időszakban sok panasz érkezett a légitársasággal kapcsolatban, ezért a hatóságok fogyasztóvédelmi vizsgálatot is indítottak a magyar utasok jogainak védelme érdekében. A Wizz Air egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott rövid közleményben reagált az ellene indított fogyasztóvédelmi eljárásra.

Rovatok