Index Vakbarát Hírportál

Állítólag végeztek Darja Dugina gyilkosával

2022. augusztus 28., vasárnap 17:24

Mindössze egy hét telt el azóta, hogy Putyin fő ideológusának lányát, Darja Duginát saját apja szeme láttára ölték meg egy autóba rejtett pokolgéppel. Az orosz titkosszolgálat hamar kiderítette, hogy az ukrán Natalja Vovk lehetett a támadó, akit utoljára Ausztriában láttak. Most egy osztrák hírportál arról számolt be, hogy valószínűleg megölték az oroszok által terroristának nevezett nőt.

A 43 éves Vovk halálhírét hivatalos forrásból még nem erősítették meg, de az Express osztrák hírportál azt írja, hogy ezzel kapcsolatban gyűlnek az információk. „Az éjjel a Darja Dugina elleni bombamerénylet feltételes elkövetőjét, Natalja Vovkot 17 szúrt sebbel és egy papírdarabbal a kezében holtan találták egy bérelt lakásban” – idézte a lap a Telegramon futótűzként terjedő üzenetet. A lap nem ismertette, hogy mi állt a nő kezében található cetlin.

A gyilkosság helyszínéről sem esett szó, az orosz források néhány nappal ezelőtt arról számoltak be, hogy Vovk Ausztriában jelent meg, valószínűleg Észtországon keresztül hagyta el Oroszországot. Egyelőre arról sem lehet tudni, hogy 12 éves lánya hol tartózkodik.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, már a merénylet utáni napon ukrán elkövetőre gyanakodott az orosz titkosszolgálat. Egy nappal később a gyanúsított nevét is nyilvánosságra hozták. Akkor Szergej Lavrov orosz külügyminiszter különösen kegyetlen tettnek minősítette az esetet, és kijelentette, hogy „a merénylet szervezői, megrendelői és végrehajtói számára nem lesz kegyelem”.

Natalját állítólag az ukrán hadseregben képezték ki a merényletre. A nő Mini Cooperével érkezett a népzenei fesztiválra, ahol Putyin tanácsadójának, Alekszandr Duginnak az autójába rejtett pokolgépet. Arra nem számított, hogy a férfi kölcsönadja a kocsit lányának, a 30 éves Darjának, akit, mikor elhajtott vele, édesapja szeme láttára ért a detonáció, és azonnal életét vesztette.

Az esetről a RIA orosz hírügynökség közölte, hogy „a titkosszolgálatok illetékeseivel folytatott konzultáció után azt közölhetjük, hogy nincs értesülésünk ilyen jellegű bűncselekményről. Így nem tudjuk megerősíteni a hír hitelességét” – írja a portfolio.hu.

(Borítókép: Maxim Shemetov / Reuters)

Rovatok