Index Vakbarát Hírportál

Több embert is meglőttek egy New York-i lövöldözésben

2022. augusztus 28., vasárnap 18:10

Egy ember lövöldözni kezdett a New York-i Coney Islanden helyi idő szerint szombat este. A támadásban egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek.

A rendőrökhöz nem sokkal éjfél előtt érkezett a bejelentés, miszerint a brooklyni Riegelmann sétány és a Nyugati 29. utca sarkán több ember megsérült egy lövöldözésben, miután egy fegyveres tüzet nyitott – közölte a New York-i rendőrség. A közleményben az áll, hogy a fegyveres öt embert sebesített meg, köztük egy 42 éves férfit, aki később a kórházban meghalt. 

A hatóságok egy személyt keresnek – erősítette meg a rendőrség szóvivője a CNN-nek. A támadóról azonban nem adtak semmilyen személyleírást, ahogy azt sem ismertették, hogy milyen fegyvert használt, vagy mi okozhatta a lövöldözést. A további négy sebesült jelenleg kórházban van, mindegyikük állapota stabil. 

Köztük van egy 49 éves nő, akinek a jobb lábán van egy lőtt seb, egy 34 éves nő szintén a jobb lábán kapott lőtt sebet, egy 46 éves férfi, illetve egy ismeretlen férfi, akit a bal lábán lőttek meg. Az elmúlt hónapokban ez legalább a második lövöldözés volt Coney Islanden. Múlt hónapban öten sebesültek meg egy lövöldözésben. 

Rovatok