Index Vakbarát Hírportál

Egyre súlyosabb az árvízhelyzet az Egyesült Államokban

2022. augusztus 28., vasárnap 10:32

Egyre súlyosabb az árvízhelyzet az Egyesült Államokban. Az ország déli államait sújtó esőzések áradásokat okoztak Alabama, Texas és Arizona államban is. Vasárnap Mississippi állam kormányzója hirdetett rendkívüli állapotot.

Rendkívüli állapotot hirdetett Mississippi állam kormányzója a súlyosbodó árvízhelyzet miatt, az állam fővárosa, Jackson lakosságának egy részét otthona elhagyására szólították fel, illetve hogy készüljenek evakuálásra – számolt be az MTI.

A komoly esőzések miatt megduzzadt Pearl folyó már több településen okozott károkat, és utakat öntött el. A folyó tetőzését Jacksonban hétfőre várják, a két évvel ezelőtti nagy árvízzel megegyező vízszintekkel. Az elmúlt napokban Mississippi állam több településén is megdőlt a napi csapadékrekord, a fővárosban Jacksonban pedig 

soha nem esett még annyi eső augusztusban, mint idén.

Mint arról korábban írtunk, az Egyesült Államok déli államait sújtó esőzések áradásokat okoztak Alabama, Texas és Arizona államban is. Texasban a kormányzó 20 megyében hirdetett rendkívüli állapotot kedden, Dallasban pedig meghalt egy ember, miután autóját elragadta egy hirtelen megáradt vízfolyás.

Rovatok