Index Vakbarát Hírportál

Videón az emberek között, pórázon sétáltatott aligátor

2022. augusztus 29., hétfő 17:29 | aznap frissítve

A philadelphiai Love Park egyik szökőkútjánál hűsölő parklátogatók pénteken igencsak megdöbbentek, amikor testközelből találkoztak egy aligátorral. A hüllő, akit egy fiatal lány sétáltatott pórázon, azért vette célba a szökőkutat, mert az emberekhez hasonlóan őt is nagyon megviselte a hőség.

Wally, az aligátor Joie Henney házi kedvence. A nő hüllőmentéssel foglalkozik, elmondása szerint harminc éve dolgozik aligátorokkal, jól ismeri őket. A járókelők által készített videókon látható, ahogy a pórázon sétáltatott aligátor nyugodtan viselkedik az emberek közelében, és egy ponton hasra fekszik egy pocsolyában, hogy lehűtse magát.

A girl walked through with an alligator on a leash at a park in Philadelphia, according to the Philly Voice, and the alligator is an emotional-support animal named Wally that was adopted back in 2016 pic.twitter.com/2NMlI8qUvc

— No Jumper (@nojumper) August 27, 2022

Wally gazdája több közösségimédia-fiókot is vezet, amelyeken dokumentálja szeretett aligátora életét közeli barátja, Mary Johnson és gyermekei segítségével.

Az emberek azonnal jöttek, amint meghallották, hogy Wally ott van, hogy megölelhessék és fényképezkedhessenek vele

– nyilatkozta Henney a CNN-nek.

PHILLY GATOR: A Philadelphia woman snapped photos of what appears to be an “emotional support” alligator at LOVE Park named “Wally” *

He was seen being led by a young girl who appeared to be a caretaker, according to one witness.

Also seemed to enjoy being petted.

*:@brimil pic.twitter.com/tdxeib9ajl

— George Solis (@GeorgeSolis) August 26, 2022

Wally hét évvel ezelőtt került Henneyhez bébialigátorként, amikor az aligátorok túlszaporodása miatt eltávolították egy floridai lagúnából, és egy másik aligátormentő barátja hozzá fordult segítségért. 2019-ben Henney-nek sikerült elérnie, hogy Wallyt elismerjék érzelmi támogató állatként.

Henney azt mondja, az aligátor vigaszt nyújtott neki, miközben rákos megbetegedése miatt sugárkezeléseken esett át, írja a Daily Mail.

Rovatok