Index Vakbarát Hírportál

Nem sokkal az indulás után lelassult a brit haditengerészet több ezer tonnás repülőgép-hordozója

2022. augusztus 29., hétfő 21:57

Eredetileg az amerikai partvidékre ment volna egy hadgyakorlatra a Prince of Wales repülőgép-hordozó, azonban nem sokkal az indulás előtt felfigyeltek a lassulására.

Nem sokkal az indulás előtt műszaki meghibásodás miatt lelassult a Prince of Wales brit repülőgép-hordozó haladása hétfőn – adta hírül az MTI.

A brit haditengerészet 65 ezer tonnás repülőgép-hordozója még szombaton hagyta el a Portsmouthban található bázisát azért, hogy az Egyesült Államok partvidéke felé hajózzon egy hadgyakorlatra. A hárommilliárd angol font értékű hadihajó műszaki hibájára azonban már a Wight-szigetnél járva felfigyeltek.

A hadihajó hétfő délután a Wight-sziget délkeleti részén, Stokes Bay felé haladt, ahol a part menti sekélyebb vizekben könnyebb lehet a búvárok számára megvizsgálni a keletkezett kárt.

A repülőgép-hordozó indulását így is péntekről szombatra kellett halasztani műszaki okok miatt, amelyekről nem tudni, hogy kapcsolatban állnak-e a most történt meghibásodással.

A Navy Lookout haditengerészeti szakportál szerint a jobb oldali hajtóműcsavar-tengelyével voltak gondok. A védelmi tárca eddig nem kommentálta a történteket.

Rovatok