Index Vakbarát Hírportál

Még a héten megérkezhet Budapestre az új amerikai nagykövet

2022. augusztus 31., szerda 10:27

A következő napokban érkezhet meg Magyarországra az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, David Pressman, akinek jelöltségét még július végén hagyta jóvá az amerikai szenátus.

Ezen a héten érkezhet meg Budapestre az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete, David Pressman – értesült a Magyar Nemzet, amely kereste az amerikai nagykövetséget, de értesülésüket nem erősítették meg, s nem is cáfolták.

A lap információi szerint az új nagykövetnek még nincs leszervezett időpontja arra, hogy átnyújtsa megbízólevelét Novák Katalin köztársasági elnöknek. Ennek átadása után válna majd teljes jogkörű nagykövetté, amit a hivatalban lévő elnök mandátumának végéig, vagyis 2025 januárjáig tölthet be.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, David Pressman lett az Egyesült Államok budapesti nagykövete, miután 61:30 arányban jóváhagyta a szenátus a diplomata, emberi jogi ügyvéd jelöltségét. A 45 éves férfit még májusban jelölte ki a pozícióra Joe Biden. A nagykövet azóta magyarul tanul, ezt a Facebookon is megosztotta követőivel.

(Borítókép: David Pressman. Fotó: Paul Morigi / Getty Images for Concordia Summit)

Rovatok