Index Vakbarát Hírportál

Péniszre emlékeztető alakzatot rajzolt az égre a Wizz Air gépe Moldovában

2022. augusztus 31., szerda 17:14 | aznap frissítve

A repülőgéptársaság London–Kisinyov-járata egészen különös útvonalat járt be, mielőtt földet ért volna Moldovában, olyannyira, hogy egy férfi nemi szervet sikerült megformálnia a Wizz Air pilótájának.

A különös landolásról a Telex egyik olvasója azt írta, hogy a gép kapitánya valószínűleg azért rajzolt falloszt az égre, mert nem engedték leszállni. A London–Kisinyov-táv átlagosan kevesebb mint három óra, esetünkben viszont a gép több mint négy és fél órát töltött a levegőben a FlightRadar adatai szerint.

A történteket egy másik olvasó egészítette ki, aki légiforgalmi irányítóként dolgozik. Mint kiderült, ez a manőver egy teljesen normális légi közlekedési elem, a gép pilótájának pedig semmi köze nincs ahhoz, hogy milyen alakzatot rajzolt az égre. 

A berepülés-kirepülés iránya pedig a véletlen műve, hiszen ezt az irányító sem nézi, többek között azért, mert nem is látja ilyen hosszan az égre rajzolt vonalakat, mint ahogy a különféle légi forgalmat követő radarok képein meg lehet figyelni.

Az eset természetesen nem egyedi, 2020-ban például nyomozást is indítottak két pilóta ellen, amiért Oroszország felett elrepülve péniszt rajzoltak az égbe. Persze van, amikor ez nem direkt történik. A CNN egy 2019-es esetről írt, ahol a vadászpilóták művét csupán a véletlen szülte.

Rovatok