Index Vakbarát Hírportál

Két magas rangú tisztviselőt is kizártak a Kínai Kommunista Pártból

2022. szeptember 1., csütörtök 09:03

Vesztegetéssel és korrupcióval vádolják a világ egyik legnagyobb vállalatának, a China Life Insurance Company biztosítótársaságnak a korábbi elnökét, Vang Bintet és a nemzetbiztonsági minisztériumon belüli korrupció kivizsgálásáért felelős Liu Janpinget is: emiatt ki is zárták őket a Kínai Kommunista Pártból.

A közlemény szerint Vang Bin hatalmas mennyiségű kenőpénzt fogadott el azért cserébe, hogy másokat előnyhöz juttasson, ehhez pedig rendszeresen visszaélt a hatalmával. A China Life Insurance Company egy pekingi székhelyű, Kínában bejegyzett vállalat, amely a világ legnagyobb vállalatai közé tartozik: életbiztosítási és életjáradék-termékeket forgalmaz. 

Vang Binen kívül egy másik magas rangú kínai tisztviselőt is kizártak a Kínai Kommunista Pártból: a korábban a nemzetbiztonsági minisztériumon belüli korrupció kivizsgálásáért felelős Liu Janpinget. Őt is bűnösnek találták egy korrupciós vizsgálatban – írta meg a Reuters

A Mao Ce-tung és Teng Hsziao-ping nyomdokába lépő Hszi Csin-ping kínai elnök a harmadik vezetői ciklusát kezdi majd meg a jövő hónapban tartandó pártkongresszus alatt. A kínai elnök imázsában jelentős szerepet játszik a korrupció elleni határozott és kemény küzdelem. 

Rovatok