Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Putyin két hétre karanténba zárta a vele találkozó gyerekeket

2022. szeptember 2., péntek 17:05

Az orosz elnök csütörtökön jól tanuló iskolásokkal találkozott Kalinyingrád városában, a meeting előtt azonban elrendelte, hogy minden gyermeket karanténba kell zárni két hétre, mielőtt találkozhatnak vele.

Vlagyimir Putyin csütörtöki rendezvényéről a minap már kisebb részletekben beszámoltunk percre percre közvetítésünkben. Az orosz elnök ott beszélt arról, hogy miért tartja magát sikeres embernek, és annak a véleményének is hangot adott, hogy valójában Ukrajna kezdte a háborút nyolc évvel ezelőtt.

Időközben az is kiderült, hogy az elnök nem akármilyen feltétellel ült le egy légtérben a diákokkal. Vlagyimir Putyin ugyanis a találkozó előtt kikötötte:

a koronavírus-járvány miatt az összes gyereknek két hétre karanténba kell vonulnia, mielőtt találkozhat vele. 

Az orosz elnökről már az utóbbi időben is kiderült, hogy nagyon tart a koronavírustól. Tavaly szeptemberben – amikor a Kreml dolgozói között elkezdett terjedni a fertőzés – önkéntes karanténba vonult, idén év elején pedig a tárgyalópartnereit egy szokatlan hosszú asztalhoz ültette. 

Furcsán rángatózott a lába csütörtökön

A találkozóról egy videó is készült, amelyen az látható, hogy a beszélgetés egy pontján Vlagyimir Putyinnak furcsán rángatózott a lába, miközben a kiskorúakhoz beszélt.

Korábban az orosz elnök kézmozgásában, tartásában is megfigyeltek már furcsaságokat, azt viszont még mindig nem tudni biztosan, hogy ezek mögött valamilyen betegség-e áll (és ha igen, akkor pontosan milyen kórról van szó).

(Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök Kalinyingrád városában 2022. szeptember 1-jén. Fotó: Alexey MAISHEV / SPUTNIK / AFP)

Rovatok