Index Vakbarát Hírportál

Megtámadtak egy 25 éves férfit a Pride-felvonuláson, belehalt a sérüléseibe

2022. szeptember 2., péntek 18:29

Belehalt sérüléseibe egy 25 éves férfi, akit múlt héten a münsteri Pride-felvonuláson támadtak meg – közölte a helyi rendőrség és az ügyben eljáró ügyészség pénteken.

Az MTI tudósítása szerint Münster városában múlt szombaton rendezték meg a leszbikus, meleg, biszexuális, transz, interszexuális és queer (LMBTIQ+) közösség éves felvonulását. A münsteri rendezvényt Christopher Street Day néven emlegetik, de lényegében megegyezik a Budapesten is évről évre megrendezett Pride-dal.

A 25 éves férfi a rendezvényen egy női társaság védelmére kelt, akiket egy másik, feltehetőleg 18-20 év körüli férfi kezdett el sértegetni és fenyegetni. A két fiatalember összeverekedett, és a 25 éves férfi az egyik ütéstől

elvesztette az egyensúlyát, elesett, a feje pedig az aszfaltnak csapódott.

Ezután eszméletét vesztette, és kórházba szállították. Az intézményben később mesterséges kómába is helyezték, de nem tudták megmenteni az életét. Támadója egy társával együtt elmenekült a helyszínről, a rendőrség azóta is keresi.

A Christopher Street Dayt évről évre megrendezik számos nagyvárosban. A felvonulás az 1969-es New York-i események emlékét őrzi, amikor a manhattani Christopher Street Stonewall Inn nevű melegbárjába berontottak a rendőrök, és összetűzésbe kerültek a bent lévőkkel. Noha Németországban a berlini, hamburgi és kölni Pride a legnépszerűbb, az első melegfelvonulásnak Münster adott otthont, még 1972-ben – írja az MTI. 

Rovatok