Index Vakbarát Hírportál

„Száz pohárral ittam, de ez nekem semmi” – dicsekedett spiccesen a szerb elnök

2022. szeptember 2., péntek 16:56

Médiatanácsadójának ellentmondva vedelte a bort a belgrádi borfesztiválon a szerb elnök. Alekszandar Vucsics kellemetlen jeleneteit több kamera is élőben közvetítette.

Meglehetősen jókedvűen kapták lencsevégre Alekszandar Vucsics szerb kormányfőt a belgrádi borfesztiválon. A kormányfő Albánia, Észak-Macedónia és Montenegró vezetőit látta vendégül, amikor azzal kezdett dicsekedni, hogy sokat tud inni. 

Megszámolták, több mint száz pohárral ittam, az, hogy ez nekem semmi, az más kérdés, szombaton újra jövök

– mondta Vucsics a kamerák előtt, miközben médiatanácsadója, Szuzana Vasziljevics megpróbálta elvenni a poharát. „Hadd próbáljam meg” – mondta Vasziljevics , aki egy korty után elkezdte visszatenni Vucsics poharát az állványra, de az elnök nem engedte, és újra elvette:

Nem, nem, nem… Attól tart, hogy sokat ittam, de minden rendben van

– mondta angolul, Vasziljevics pedig azt válaszolta, hogy nem fél, de az albán kormányfő várja őt. Egy ponton a tanácsadó megpróbálta megragadni az elnök kezét, eközben Vucsics megcsúszott és elesett.

Szerbia vezetőjének fia is részt vett a borvásáron, akit Vucsics hosszasan invitált az alkoholfogyasztásra.

Fiam, szeretnéd apa helyett megpróbálni? Apa iszik utánad, a fiam iszik velem

– mondta fiának, Danilónak, hozzátéve, hogy neki kellett volna segítenie az ivásban, de úgy tűnik, lusta lett. Hozzátette: Danilo egy borüzletben dolgozik, és tudja, hogyan kell felszolgálni a különböző italokat. 

A Večernji list horvát lap azt írja, a borvásár után Vucsics vacsorát is adott a vendégül látott országok vezetőinek. 

(Borítókép: Alekszandar Vucsics. Fotó: Zorana Jevtic / Reuters)

Rovatok