Index Vakbarát Hírportál

Autóbalesetben meghalt India egyik legismertebb üzletembere

2022. szeptember 4., vasárnap 17:44

Autóbalesetben meghalt a Tata Group nevű indiai üzleti konglomerátum volt elnöke, Cyrus Mistry. India miniszterelnöke az üzleti világ „nagy veszteségének” nevezte Mistry halálát.

Cyrus Mistry vasárnap halt meg közúti balesetben, miközben Mumbaiba tartott. Egy másik személy is meghalt a balesetben, további két utas pedig megsérült – közölte az India nyugati részén fekvő Mahárástra állam rendőrsége.

Az 54 éves Cyrus Mistryt 2016-ban váltották le a Tata elnöki tisztségéről, miután sok kritika érte a teljesítményét. Helyére az a Ratan Tata került, akit Cyrus Mistry maga váltott le alig négy évvel korábban.

Az üzletember és társai egy Mercedes típusú autóban utaztak – közölte a rendőrség. A jármű állítólag egy folyó hídján való átkelés közben az úttest elválasztójának ütközött, Cyrus Mistry ezt követően a baleset helyszínén belehalt a sérüléseibe, írja a BBC.

Narendra Modi, India miniszterelnöke „ígéretes üzleti vezetőnek” nevezte Cyrus Mistryt, aki az államfő szerint „hitt India gazdasági erejében”.

Mahárástra állam miniszterelnök-helyettese rendőrségi vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A baleset ráirányította a figyelmet az ország közúti baleseteinek magas számára: a kormányzati adatok szerint ezek az incidensek 2021-ben 150 ezer emberéletet követeltek.

Rovatok