Index Vakbarát Hírportál

Több ezer embert evakuáltak a kaliforniai erdőtüzek miatt

2022. szeptember 4., vasárnap 07:08

Erdőtűz miatt több ezer embert kellett kitelepíteni Kaliforniában, ahol egy fűrészmalom is kigyulladt. A tűzoltók Kalifornia déli részén mintegy 5200 hektáron oltották a lángokat az erdő- és bozóttüzek miatt.

A tűz több lakást is elpusztított az Egyesült Államok legnépesebb tagállamának északi részén, Weed városában és környékén. A kaliforniai tűzoltóság szóvivője közölte: a kimentettek közül több embert kórházba kellett vinni.

A forró, száraz és szeles időben gyorsan terjedő erdőtüzek mellett Weed városban tisztázatlan körülmények között kigyulladt egy fűrészmalom is. A lángok a hétvégén más települések felé is tovább terjedtek. A tűzoltók Kalifornia déli részén mintegy 5200 hektáron végeztek szolgálatot az erdő- és bozóttüzek miatt.

Az Egyesült Államok északnyugati részén a hétvégére újabb hőségriasztást adtak ki. A hőmérséklet megközelíti a 40 Celsius-fokot, több mint 10 Celsius-fokkal meghaladva az ilyenkor szokásosat Kalifornia, Utah és Idaho államban is.

Kaliforniában és Nevadában ismét arra kérték a lakosokat, hogy korlátozzák az áramfogyasztást a hálózat működőképességének fenntartása érdekében. A kérések között szerepelt a többi között az is, hogy mellőzzék az elektromos járművek töltését.

Rovatok