Index Vakbarát Hírportál

Egy izraeli katonákat szállító buszra lőttek, heten megsérültek

2022. szeptember 4., vasárnap 17:58

Heten megsebesültek, amikor Ciszjordániában, a Jordán-völgyben palesztin fegyveresek lövéseket adtak le egy izraeli katonákat szállító buszra – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

A szemtanúk beszámolói szerint a Hamra nevű izraeli telepesfalu közelében a támadók egy gépjárműből lövéseket adtak le, és gyújtóbombát dobtak az elhaladó autóbuszra. A buszon utazó egyik katona súlyosan, öt társa könnyebben sebesült meg, az autóbusz civil sofőrje közepesen súlyosan sérült meg. A busz sebesült vezetője riasztotta a biztonságiakat, akik elzárták a forgalmat, és megkezdték a terroristák kézre kerítését.

A hadsereg szóvivője bejelentette, hogy elfogtak két, a merénylet elkövetésével gyanúsított palesztint, akiknek harmadik társa elmenekült, őt csapatok próbálják meg felkutatni. A terroristák járműve menekülés közben kigyulladt, a palesztinok is megsérültek, valószínűleg a gyújtóbomba dobása nyomán. A helyszínen több lőfegyvert is találtak.

A mentők elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították a sebesülteket. A környéken élőket arra kérték, hogy ne hagyják el otthonukat, az iskolás gyerekeknek pedig az oktatási intézményekben kellett maradniuk, amíg ellenőrizték a terepet. A vasárnapi támadás helyszínén az elmúlt években nem volt hasonló terrormerénylet.

Folytatjuk és fokozzuk a ciszjordániai terror elleni célzott akcióinkat

– idézi az MTI Beni Ganz védelmi minisztert, aki reményét fejezte ki, hogy a sebesültek mielőbb felépülnek.

Rovatok