Index Vakbarát Hírportál

Kiadó II. Erzsébet királynő egyik kastélya

2022. szeptember 7., szerda 17:35

A királynő sandringhami magánbirtokán kiadásra kínálja egyik házát, amelyet már nyaralóknak hirdet az Airbnb oldalán.

A Garden House nevű, négy hálószobás ingatlanban legfeljebb nyolc vendéget lehet fogadni, és éjszakánként 237 és 354 font (108 és 162 ezer forint) közötti összegbe kerül.

A bérleményt, amely korábban a brit uralkodó főkertészének otthona volt, a birtok kertjei veszik körül, és ez a legközelebbi ingatlan magához a Sandringham House-hoz.

A ház kétszintes, és a királyi gyűjteményből származó, korábban királyi rezidencián használt bútorokkal van berendezve.

Saját kis kert vehető birtokba a királyi birtokon

Az Airbnb honlapján dicséri a ház berendezését, amely tágas konyhával rendelkezik, van egy külön étkezője, egy fogadószobája és egy társalgója, amely a kertre néz. A hálószobák közül kettő franciaággyal van berendezve, míg a többiben két különálló ágy található. A hivatalos fallal körülvett kert mellett, amelyben az ingatlan áll, a háznak saját nem hivatalos kertje is van, ahol a vendégek pihenhetnek, ahol „a gyerekek és a kutyák biztonságosan szaladgálhatnak és játszhatnak” – olvasható a hirdetésben.

Azok, akik a bérleményt választják, sétatávolságra lesznek a Sandringham kávézótól, valamint a vidéki parktól is – írja az Independent.

A birtokon található a Sandringham Kiállítási és Közlekedési Múzeum is, ahol a királyi család egyik tagjának első autója is megtekinthető.

Nem ez az első alkalom, hogy a királynő bérbe adja egyik ingatlanát. A királynő skóciai birtokán, Balmoralban több kiadó nyaraló is található, az árak heti 555 és 1620 font (254 ezer és 743 ezer forint) között mozognak.

(Borítókép: Radcliffe / Bauer-Griffin / GC Images)

Rovatok