Index Vakbarát Hírportál

Nyolcezer kilométerre az otthonától találták meg a lopott luxus-Bentley-t

2022. szeptember 8., csütörtök 15:10

Egy ellopott luxus-Bentley-t találtak a pakisztáni Karacsi kikötővárosban – csaknem 8000 kilométerre londoni otthonától.

Egy nem mindennapi lopási történetről számolt be a Sky News. Mint ismert, egy pakisztáni férfi egészen Karacsi városáig ment egy lopott luxusautóval, abban a hitben, hogy itt biztosan nem találnak rá.

A járművet egy európai diplomata hamis irataival csempészte át tettestársával Pakisztánba. Az autó gazdájának az volt a szerencséje, hogy a tolvajoknak nem sikerült kikapcsolniuk a beépített nyomkövetőt, így könnyebb volt a nyomukra bukkanni.

A hatóságok a nyomok alapján házkutatást tartottak egy férfi lakásán, ahol megtalálták a Bentley Mulsanne-t, amely a felhajtón állt, és egy ponyvával volt letakarva. Az autóban hamis rendszámtáblákat is találtak, amelyek közül az egyiket kézzel készítették.

A Bentley Mulsanne V8 a brit motorgyártó cég zászlóshajója, több mint 240 000 font az értéke, így a márka legnagyobb és legdrágább limuzinjának számít.

A vámtisztviselők a Sky Newsnak elmondták, hogy a pakisztáni tulajdonostól jogi dokumentumok bemutatását kérték, amire ő azzal védekezett, hogy: 

Az eladó garantálta, hogy novemberig minden kötelezettséget és papírt elintéz az érintett hatóságokkal.

A vámhatóság azóta lefoglalta a járművet, amely most egy telepen parkol, sértetlen állapotban. A Bentley-t megtaláló ingatlan tulajdonosát, Jameel Shafit őrizetbe vették, míg a hatóságok tovább keresik az ötletgazdát, aki az információk szerint a gépjármű-nyilvántartási hatóságnál dolgozik.

A rendőrség nyomozást indított a hamisított behozatali okmányok és az államkasszát ért 1,3 millió dolláros (1,12 millió font) adókiesés ügyében.

Rovatok