Index Vakbarát Hírportál

Több száz embert evakuáltak a Törökország délkeleti részén pusztító erdőtűz miatt

2022. szeptember 8., csütörtök 13:25

Több száz embert kellett evakuálni Törökország délkeleti részén egy erdőtűz miatt – közölte csütörtökön a török katasztrófavédelem. A lángok szerda reggel csaptak fel Büyükeceli városánál, ami a szél miatt gyorsan tovább terjedt.

A Mersin tartománybeli Gülnar és Silifke településen összesen 1025 embert kellett kimenekíteni 184 lakóházból és két szállodából. Hét ember megsérült a tűzben.

A lángok szerdán csaptak fel Büyükeceli város közelében. Az oltáson több száz tűzoltó dolgozik, helikopterek és tűzoltó repülőgépek támogatásával. A tűz miatt lezárták az Antalya és Mersin közötti autópályát.

Gülnar polgármestere is segített a tűzoltóknak a tömlőket az égő területre kihúzni, aki a török Anadolu Ügynökségnek elmondta, hogy az erős szél ellenére is lehetséges a légi beavatkozás, és reménykedik benne, hogy sikerül eloltani a tüzet. Az evakuált lakosokat két középiskolában helyezték el, a tűzoltók pedig igyekeztek lehűteni a kiürített házak környezetét, hogy a lángok ne terjedhessenek át azokra – írja a Daily Sabah.

A Miliyet beszámolója szerint az autópálya Aydincik és Silifke közötti szakaszát azóta már újra megnyitották a forgalom előtt.

Rovatok