Index Vakbarát Hírportál

A meggyilkolt újságíró körme alatt találtak rá a politikus DNS-ére

2022. szeptember 9., péntek 06:26

Las Vegasban egy újságíró-gyilkossággal összefüggésben tartóztattak le egy helyi politikust.

A nevadai nagyvárosban múlt pénteken késelték halálra lakása közelében Jeff German oknyomozó újságírót, a Las Vegas Review-Journal munkatársát, aki egy megye választott elöljárójáról írt leleplező cikket.

Egy Las Vegas-i közhivatalnoktól csütörtökön megtagadták az óvadék letételének, miután a bűnüldöző hatóságok közölték, hogy DNS bizonyítékot találtak, amely összekapcsolja őt a gyilkossággal. Az elkövető DNS-ét az áldozat körme alatt találták meg. Robert Telles Clark megyei közigazgatási tisztviselő megjelent a bíró előtt, aki úgy döntött, hogy a 45 éves férfi a következő, szeptember 13-i meghallgatásáig a Clark megyei fogvatartási központban marad – írja a New York Post.

A Las Vegas-i városi rendőrség megerősítette, hogy történt letartóztatás és a gyilkossághoz köthető járművet is lefoglaltak, de mást nem közöltek. A CNN beszámolója szerint a Clark megyei börtön internetes ügyiratában olvasható, hogy Robert Telles demokrata politikust, megyei elöljárót egyrendbeli gyilkosság gyanújával tartják őrizetben, és bírósági meghallgatására vár.

A gyilkosság gyanúsítottjáról és az általa használt gépkocsiról a rendőrség kedden közzétette egy térfigyelő kamera felvételét, amelyen egy kalapot viselő férfi látszik.

Jeff German tavasszal cikket írt a Robert Telles hivatalában uralkodó ellenséges hangulatról, ami után a politikust nem jelölték újra a posztra. A lap szerint az újságíró még a gyilkosság előtti napokban is a megyei elöljáró sztoriján dolgozott, közérdekű adatigénylést adott be, hogy megkapja a helyi politikus és három további tisztségviselő sms-üzenetváltását.

(Borítókép: Joe Lombardo nyomozó a Las Vegas-i Fővárosi Rendőrkapitányság főhadiszállásán tartott sajtótájékoztatón felszólal,  Robert Telles letartóztatásáról 2022. szeptember 8-án. Fotó: Ethan Miller / Getty Images via AFP)

Rovatok