Index Vakbarát Hírportál

A floridai kormányzó szerint a migráció nem alapvető emberi jog

2022. szeptember 12., hétfő 08:54

A bevándorlást a nemzeti érdek szolgálatába kell állítani, a bevándorlás nem alapvető emberi jog – jelentette ki Ron De Santis, Florida állam kormányzója, akit a 2024-es elnökválasztás egyik legesélyesebb republikánus jelöltjeként említenek az Egyesült Államokban.

Ron De Santis a Nemzeti Konzervativizmus (National Conservatism) konferencia Miamiban tartott vasárnapi nyitónapján mondott beszédében kifejtette, hogy miután a Biden-adminisztráció szakított elődje, Donald Trump kormányának bevándorlási politikájával, az illegális határátlépések száma rekordokat döntött, ami maga után hozta a kábítószer-csempészet növekedését is. A politikus kijelentette, hogy az Egyesült Államokban soha korábban nem volt látható akkora különbség az eltérő kormányzati politikák között, mint az elmúlt években – írja az MTI.

Florida állam oktatáspolitikájáról kifejtette, hogy az iskolának nevelnie és nem indoktrinálnia kell. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Florida állam fenntartásában működő iskolákban ettől az évtől jogszabály rendelkezik arról, hogy minden év november 7-én megemlékezzenek a kommunizmus áldozatairól.

A közbiztonságról szólva hozzátette, hogy Florida a jogrend állama, ahol nem fogadják el a „puha büntetőjogi” gyakorlatot. Bírálta a Soros György által anyagilag is támogatott igazságszolgáltatási gyakorlatot, amely a bűnelkövetőkkel szembeni enyhébb fellépést szorgalmazza. Mint fogalmazott, „a Soros-ügyészek több kárt okoznak, mint azok, akik a rendőrség anyagi forrásainak csökkentését szorgalmazzák”.

Rick Scott szenátor, Florida korábbi kormányzója a november 8-i félidős választásokra készülő republikánus párt programjának elemei között említette, hogy az iskolákban minden nap a nemzeti himnusszal kezdődjön a tanítás. A politikai elképzelések között szerepel, hogy a fajra és bőrszínre való minden utalást megszüntetnének, hogy valóban csak a teljesítmény számítson. A szenátor programjuk részeként említette, hogy korlátoznák a közhivatalok betölthetőségének időtartamát a kormányzati bürokrácia tagjaira is.

A bevándorláspolitikát illetően pedig hangsúlyozta, hogy az országnak felügyeletet kell gyakorolnia afölött, hogy ki lép át a határán. Amennyiben lehetőséget kapnak rá, befejezik a mexikói határon a fal építését – mondta Rick Scott floridai szenátor az amerikai konzervatívok konferenciájának ezres hallgatósága előtt.

A Nemzeti Konzervativizmus tanácskozás kedd estig tart Floridában, amelyen választott politikusok mellett politikai elemzők és vezető értelmiségiek szólalnak fel az Egyesült Államok közéleti vitáit meghatározó témákban.

Rovatok