Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes körülmények között halt meg Putyin kulcsembere

2022. szeptember 13., kedd 10:28

Az orosz energiaszektor egyik magas rangú vezetője meghalt, miután a jelek szerint leesett egy hajóról a hétvégén. Ezzel ő lett a legújabb orosz oligarcha, aki rejtélyes körülmények között vesztette életét.

A 39 éves Ivan Pecsorin szombaton a Japán-tengeren lévő Russzkij-sziget partjainál hajózott, amikor a hajóról a vízbe esett. Holttestét hétfőn, hosszas keresést követően emelték ki a vízből.

Pecsorin néhány nappal korábban részt vett a Vlagyimir Putyin orosz elnök által Valdivosztokban rendezett Keleti Gazdasági Fórumon. A Komszomolszkaja Pravda című orosz kiadvány szerint Pecsorin Vlagyimir Putyin alatt dolgozott, ő felelt például a kelet-oroszországi légi közlekedés fejlesztéséért.

Another death of a top official in #Russia

The body of Ivan Pechorin, the managing director of the Far East and Arctic Development Corporation's aviation industry, was found on Russky Island.

Pechorin, in a state of alcoholic intoxication, fell overboard a pleasure boat. pic.twitter.com/hiF7vXQtmF

— NEXTA (@nexta_tv) September 12, 2022

Pecsorin halála nyolc hónappal azután következett be, hogy korábbi főnöke, Igor Noszov 43 éves korában agyvérzésben elhunyt. Az év eleje óta sorozatban haltak meg a Kremlhez kötődő üzletemberek, és mindegyiket vagy öngyilkosságnak, vagy balesetnek minősítették – írja a New York Post.

Szeptember 1-jén a 67 éves Ravil Maganov, a Lukoil orosz olajvállalat alelnöke a gyanú szerint egy ablakból való kizuhanás következtében halt meg Moszkvában.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, keddi percről percre frissülő hírfolyamunkat itt olvashatja.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin 2018. augusztus 22-én. Fotó:  Mikhail Svetlov / Getty Images)

Rovatok